Αλλάζει ο καιρός από σήμερα με έντονα φαινόμενα, η πρόγνωση για την Πάτρα

Τι καιρό θα έχουμε σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου στην Πάτρα

καιρό
Ο καιρός, από σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου, θα παρουσιάσει απότομη αλλαγή. Η θερμοκρασία πέφτει και σε όλη σχεδόν τη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Την απότομη αλλαγή του καιρού διαπίστωσαν ήδη από χθες, Κυριακή 18/8 όσοι βρίσκονται στη βόρεια Ελλάδα και σε περιοχές, όπως Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, όπου και εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι.

Βίντεο από το Κιλκίς

Βίντεο από τα Ιωάννινα

Προειδοποίηση από τον Θοδωρή Κολυδά

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς ο καιρός αλλάζει και επιφυλάσσει μπόρες και καταιγίδες από την Δευτέρα (19/08/2024) έως και την Τετάρτη (21/08/2024).

Ειδικότερα ο Θοδωρής Κολυδάς τονίζει πως «τη Δευτέρα (19/08/2024) θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Δυτική Στερεά και πιθανόν τα ορεινά της Πελοποννήσου Τα φαινόμενα στα Βορειοδυτικά πιθανώς θα είναι έντονα.

Την Τρίτη (20/08/2024) θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα κυρίως το απόγευμα και τα φαινόμενα τοπικά σε Ιόνιο Κεντρική και Β. Ελλάδα πιθανόν να είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Την Τετάρτη (21/08/2024) σποραδικά φαινόμενα σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά -όχι όμως έντονα- με μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια.

Το διήμερο Πέμπτης (22/08/2024) και Παρασκευής (23/08/2024) σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές, ενώ θα έχουμε προοδευτική άνοδο της θερμοκρασίας και ενίσχυση μελτεμιού στα 6-7 μποφόρ την Παρασκευή (23/08/2024). Ο καιρός το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

«Αναμένονται καιρικά φαινόμενα με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση» λέει ο Βασίλης Κικίλιας

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας, σε ανάρτηση του τονίζει ότι 10 από τις 44 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα προκλήθηκαν από κεραυνούς, ενώ ζήτησε να είναι όλοι σε εγρήγορση τις επόμενες μέρες καθώς αναμένεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια

«Σήμερα εκδηλώθηκαν 44 νέες πυρκαγιές, εκ των οποίων τουλάχιστον 10 προκλήθηκαν από κεραυνούς σε μεγάλα υψόμετρα, δυσκολεύοντας πολύ την προσπάθεια κατάσβεσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε πυροσβέστες, δασοκομάντος, εθελοντές, δασάρχες και αυτοδιοικητικούς, που για μία ακόμη φορά έδωσαν την ψυχή τους. Επειδή τις επόμενες ημέρες αναμένονται καιρικά φαινόμενα με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση».

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Δευτέρα 19/8

Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και στα δυτικά τμήματα της Ηπείρου.

Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πλην της Θράκης). Τα φαινόμενα, τα οποία στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα περιοριστούν στη δυτική Ελλάδα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 30 με 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 34 με 36 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Metrica