Καλάβρυτα: Πτώση 30% στα ξενοδοχεία τον Αύγουστο

Στην «Π» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων Καλαβρύτων Κώστας Δαφαλιάς

Καλάβρυτα

Συνεχίζεται και το καλοκαίρι η πτωτική τάση στα τουριστικά καταλύματα των Καλαβρύτων, καθώς ο φετινός Αύγουστος αναμένεται να κλείσει με μείωση επισκεψιμότητας.

Αν και από αύριο μπαίνουμε στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα, όμως όλα δείχνουν ότι ο φετινός Αύγουστος θα είναι χειρότερος σε σχέση με το 2023, δίνοντας συνέχεια στα χαμηλά ποσοστά πληρότητας στην περιοχή τους προηγούμενους μήνες.

Παρότι παραδοσιακά ο Αύγουστος είναι μήνας υψηλής επισκεψιμότητας για την ιστορική πόλη, που λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών αποτελεί επιλογή όσων θέλουν να αποφύγουν τον καύσωνα στον αστικό ιστό, η κίνηση στα ξενοδοχεία είναι χαμηλή.

Αν και στην περιοχή υπήρξαν επισκέψεις από παραθεριστές που έρχονται το καλοκαίρι, με πολλά σπίτια να έχουν ανοίξει τόσο στο κέντρο των Καλαβρύτων, όσο και στα γύρω χωριά, αυτό δεν αποτυπώνεται στις πληρότητες των ξενοδοχείων.

Καλάβρυτα

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς

Για το θέμα μίλησε στην «Π» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων Καλαβρύτων Κώστας Δαφαλιάς, ο οποίος τόνισε: «Υπήρξε αυξημένη πληρότητα το διάστημα από τις 10 ως τις 18 Αυγούστου, λόγω και της εορτής της Παναγίας, όπου καταγράψαμε υψηλές πληρότητες περίπου 70%.

Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου δεν υπήρξε κίνηση, με τις πληρότητες να αγγίζουν με το ζόρι το 30-40% και το ίδιο ισχύει σε επίπεδο προ κρατήσεων για το τρίτο δεκαήμερο του μήνα. Ετσι, όλα δείχνουν ότι ο φετινός Αύγουστος θα κλείσει περίπου 30% μείον σε σχέση με το 2023 και όλα δείχνουν ότι πάμε σε έναν αβέβαιο Σεπτέμβριο».