Περιφέρεια Δ. Ελλάδας – Δήμος Πατρέων: Επαφές για το Παμποντιακό συνέδριο

Αν όντως φιλοξενηθεί η μεγάλη σύναξη Ποντίων στην αχαϊκή πρωτεύουσα, τότε εκτός από τα ξενοδοχεία θα μιλάμε για διαμονή εκατοντάδων ανθρώπων

Σακελλαρόπουλος-Βαρυθιμιάδης Σακελλαρόπουλος-Βαρυθιμιάδης

Tα «δίχτυα» της σε όλα τα μέτωπα έχει απλώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να αυξήσει τα ποσοστά επισκεψιμότητας και στο πλαίσιο αυτό έχουν γίνει επαφές με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας.

Προ ημερών έγινε στην Πάτρα και τα γραφεία της Περιφέρειας, συνάντηση που συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Γιώργος Βαρυθιμιάδης, πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και ο Χρήστος Δημόπουλος, πρόεδρος Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν μεταξύ άλλων να διεξαχθεί στην Πάτρα τον Οκτώβριο το διήμερο πανελλήνιο ποντιακό συνέδριο που θα φέρει εκατοντάδες επισκέπτες στην περιοχή και παράλληλα θα φέρει αυξημένες πληρότητες στα ξενοδοχεία της περιοχής.

Τόσο η Περιφέρεια, όσο και ο Δήμος Πατρέων επιθυμούν να σταθούν αρωγοί σε αυτή τη διαδικασία και θα συνεχιστούν οι επαφές για να ξεκαθαριστεί αν τελικά η πανελλήνια συνάντηση Ποντίων θα γίνει στην Αχαΐα ή όχι.

Αν όντως φιλοξενηθεί η μεγάλη σύναξη Ποντίων στην αχαϊκή πρωτεύουσα, τότε εκτός από τα ξενοδοχεία θα μιλάμε για διαμονή εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι θα τονώσουν για τα καλά την τοπική οικονομία, με κυρίαρχο τον κλάδο της εστίασης.

Σε κάθε περίπτωση, ο αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή θα καταβάλλουν προσπάθειες, ώστε να γίνει το συνέδριο στην περιοχή μας και να τονωθεί έτσι το κεφάλαιο του συνεδριακού Τουρισμού, στον οποίο η Αχαΐα είναι πίσω σε σχέση με άλλες περιφέρειες.

Μέχρι τον επόμενο μήνα οι επαφές θα έχουν πυκνώσει και θα υπάρξουν επίσημα εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα με έντονα φαινόμενα, η πρόγνωση για την Πάτρα

Στο Καραμανδάνειο 15χρονος που ενεπλάκη σε καυγά ανηλίκων, κινδύνευσε να χάσει το μάτι του από σκουπόξυλο

Συμπλοκή στη Χαλκιδική: Τι θα υποστηρίξουν οι κατηγορούμενοι, στο μικροσκόπιο η βουλγάρικη μαφία

Αττική: Δύο συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές για πλιάτσικο στα καμένα

Πάτρα: Πτώση σοβάδων από πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης, ζημιές σε δύο αυτοκίνητα

Ηλεία: Συνεχίζεται ο προληπτικός έλεγχος για κρούσματα στρεπτόκοκκου

Ποια περιοχή της Δυτικής Ελλάδας βρέθηκε στις πιο «καυτές» την Κυριακή

Ο άγνωστος Αγιος Μήλος της Πάτρας! – Που βρίσκεται η εκκλησία του