Κουρσκ: Η Ουκρανία κατέστρεψε και τρίτη γέφυρα ΒΙΝΤΕΟ

Είχαν προηγηθεί τα ουκρανικά πλήγματα σε άλλες δύο γέφυρες στρατηγικής σημασίας τα τελευταία 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή.

Ουκρανία

Δυνάμεις της Ουκρανίας κατέστρεψαν και τρίτη σημαντική γέφυρα στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

Είχαν προηγηθεί τα ουκρανικά πλήγματα σε άλλες δύο γέφυρες στρατηγικής σημασίας τα τελευταία 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό Focus σύμφωνα με αναφορές που συνάδουν οι Ουκρανοί χτύπησαν και τρίτη γέφυρα, η τελευταία των τριών που υπήρχαν πριν την έναρξη του πολέμου στην περιφέρεια του Κουρσκ. Ανάλογες πληροφορίες, λέει το Focus, μεταδίδουν και Ρώσοι στρατιωτικοί bloggers. Έτσι στις ρωσικές δυνάμεις απομένoυν μόνον πλωτές γέφυρες, για να ανεφοδιάσουν τους στρατιώτες τους στην περιοχή ή για να τους αποσύρουν.

Σύμφωνα με το σκανδιναβικό Dagens.com καταστράφηκαν τρία τμήματα της γέφυρας περιπλέκοντας τις προσπάθειες των Ρώσων να απομακρύνουν αμάχους από τις πληγείσες περιοχές. Ήδη οι εκκενώσεις αμάχων, που είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, έκρυβαν σημαντικές προκλήσεις καθώς επιστρατεύονταν βάρκες για τη μεταφορά τους στην απέναντι όχθη με βίντεο σε ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης να καταγράφουν τις δυσκολίες στη μεταφορά, ειδικά ηλικιωμένων.

Οι Ουκρανοί επιτίθεται σε ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού στο Κουρσκ

Την ίδια ώρα ουκρανικά drones FPV φέρονται να κατάφεραν σημαντικά πλήγματα στη ρωσική γραμμή ανεφοδιασμού κατά μήκους του αυτοκινητόδρομου E38 μεταξύ του Ριλσκ και του Λγκόφ στηνπεριφέρεια του Κουρσκ. Η περιοχή αυτή εκτείνεται σε μήκος οκτώ με δέκα χιλιομέτρων.

Ρώσοι στρατιωτικοί bloggers την περιγράφουν ήδη ως «FPV Killzone».

Πρώην ΥΠΕΞ της Βρετανίας: «Ο Πούτιν σε μια δύσκολη θέση που ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του δεν φανταζόταν»

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Μάλκολμ Ρίφκιντ, η Ουκρανία στρίμωξε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν «σε μια θέση, που ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του δεν φανταζόταν».

Ερωτηθείς από το βρετανικό δίκτυο Skynews κατά πόσον η ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ σηματοδοτεί τεράστια εξέλιξη στον πόλεμο Ουκρανίας Ρωσίας ο Ρίφκιντ τόνισε ότι «από μόνη της δεν είναι κάτι που θα οδηγήσει σε ήττα τη Ρωσία. Αλλά φέρνει τον Πούτιν σε μια θέση που ουδέποτε φανταζόταν ότι θα βρεθεί στους χειρότερους εφιάλτες του, επειδή οι Ουκρανοί απέδειξαν πόσο ολοκληρωτικά άχρηστες είναι οι ρωσικές δυνάμεις».

Ο Ρίφκιντ, υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας επί πρωθυπουργίας του Τζον Μέιτζορ, συνέχισε λέγοντας ότι «ο Πούτιν ανέκαθεν περηφανευόταν ότι παρέχει ασφάλεια στη Ρωσία. Αυτός ο πόλεμος ήταν καταστροφικός γι’ αυτόν, στο ΝΑΤΟ εντάχθηκαν η Σουηδία και η Φινλανδία, που δεν το είχαν κάνει επί σχεδόν 70 χρόνια και τώρα βλέπει τμήματα της Ρωσίας να τα κατέχουν οι Ουκρανοί».

 

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο δυστύχημα με δύο αδέρφια στο Δραγώγι Ανδρίτσαινας, νεκρός ο ένας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για βροχές, καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Μπλίνκεν από Τελ Αβίβ: «Ίσως η τελευταία μας ευκαιρία για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα»

Συμπλοκή στη Χαλκιδική: Τι θα υποστηρίξουν οι κατηγορούμενοι, στο μικροσκόπιο η βουλγάρικη μαφία

Αττική: Δύο συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές για πλιάτσικο στα καμένα