Ρωσία: Πάνω από 121.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το Κουρσκ

«Επιτυγχάνουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε σχέση με την επιχείρηση που εξαπολύθηκε στις 6 Αυγούστου και κατέλαβε εξαπίνης τη Μόσχα.

Ουκρανία - Κουρσκ

Πάνω από 121.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από εννέα παραμεθόριες περιοχές στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Κουρσκ από τις 6 Αυγούστου, όταν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας προκαλώντας μεγάλη αμηχανία στην ανώτατη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας.

Ζελένσκι: Ο στρατός επιτυγχάνει στόχους στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ

Νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με το protothema, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε, μέσω του προέδρου της χώρας, ότι επιτυγχάνει τους στόχους που έχει θέσει στην επίθεσή του στο Κουρσκ όπου εξαπέλυσε πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες πρωτόγνωρου εύρους επίθεση.

«Επιτυγχάνουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε σχέση με την επιχείρηση που εξαπολύθηκε στις 6 Αυγούστου και κατέλαβε εξαπίνης τη Μόσχα. Η επιχείρηση αυτή, είχε δηλώσει χθες, Κυριακή 18 Αυγούστου, έχει στόχο τη «δημιουργία ουδέτερης ζώνης ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία».

Στο μεταξύ, η Ουκρανία διέταξε σήμερα την απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά από την πόλη Ποκρόφσκ και τα περίχωρά της, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να προωθούνται προς τη στρατηγική αυτή πόλη στην ανατολική Ουκρανία.

 

Διαβάστε επίσης:

Δυτική Ελλάδα – Έντονα καιρικά φαινόμενα: Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια, τι θα φέρουν οι επόμενες ώρες

Τροχαίο δυστύχημα με δύο αδέρφια στο Δραγώγι Ανδρίτσαινας, νεκρός ο ένας

Ένας νεκρός σε ναυάγιο στο Παλέρμο: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 6 αγνοούμενους ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Συμπλοκή στη Χαλκιδική: Τι θα υποστηρίξουν οι κατηγορούμενοι, στο μικροσκόπιο η βουλγάρικη μαφία

Κουρσκ: Η Ουκρανία κατέστρεψε και τρίτη γέφυρα ΒΙΝΤΕΟ