Χανιά: Σπαραγμός στις κηδείες των τριών νεαρών που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Συγγενείς και φίλοι των τριών νεαρών, το νήμα της ζωής των οποίων κόπηκε βίαια στο τροχαίο του περασμένου Σαββάτου στον ΒΟΑΚ, είπαν τη Δευτέρα το τελευταίο αντίο.

Χανιά

Τα Χανιά αποχαιρέτησαν τη Δευτέρα (19.08.2024) τον 15χρονο Αλέξανδρο, τον 19χρονο Νίκο και τον 20χρονο Θοδωρή. Είναι οι τρεις νέοι που βρήκαν τραγικό θάνατο σε τροχαίο το βράδυ του Σαββάτου (17.08.2024) στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Συγγενείς και φίλοι των τριών νεαρών, το νήμα της ζωής των οποίων κόπηκε βίαια στο τροχαίο του περασμένου Σαββάτου στον ΒΟΑΚ, είπαν τη Δευτέρα το τελευταίο αντίο.

Ο 15χρονος Αλέξανδρος τάφηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Φωτεινής στη Χαλέπα. Νωρίτερα στον Ιερό Ναό Αγίου Χαράλαμπου στα Λενταριανά είχε ψαλλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου στις Μουρνιές ετάφη ο 20χρονος Θοδωρής, ενώ η κηδεία του 19χρονου Νίκου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών.

Πολλοί ήταν εκείνοι, μάλιστα, που τίμησαν από χθες (18.08.2024) τους νεκρούς, αφήνοντας κεριά και λουλούδια στον τόπο του δυστυχήματος, αναφέρει το Flashnews.gr.

Υπενθυμίζεται ότι από το πολύνεκρο τροχαίο έχει επιζήσει μόνον η 22χρονη Μαρία.

Η νεαρή παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, καθώς από το ατύχημα υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Χανιά: Ακυρώνεται η «Λευκή Νύχτα»
Ως ένδειξη πένθους για τους τρεις αδικοχαμένους νέους, αναβάλλεται η «Λευκή Νύχτα» στα Χανιά.

«Το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, σε συνεννόηση και με τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές και χορηγούς τους, ανακοίνωσαν την αναβολή των προσεχών εκδηλώσεων της ”Λευκής Νύχτας”, εξαιτίας της επιθυμίας τους να συμμετάσχουν στο πένθος του τόπου μας για τις πρόσφατες άδικες απώλειες των νέων εργαζομένων που για μια ακόμα φορά έπεσαν θύματα του απαρχαιωμένου εθνικού οδικού δικτύου της Κρήτης και των πιεστικών συνθηκών της καλοκαιρινής περιόδου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Από πλευράς των θεσμικών φορέων του Επιχειρηματικού και Εμπορικού κόσμου των Χανίων, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε – το ίδιο δυναμικά – με τις δημόσιες παρεμβάσεις μας την Ελληνική Πολιτεία, με σκοπό την επείγουσα επίσπευση της κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα, ο οποίος για τόσες δεκαετίες αποτελεί «ανοιχτή πληγή» για την ζωή, την ασφάλεια και την ανάπτυξη της κοινωνίας της Κρήτης», συνεχίζει η ανακοίνωση.

H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας του Νίκου
Πριν από λίγες ώρες, η μητέρα του 19χρονου Νίκου, με μία σπαρακτική ανάρτησή της στο Facebook, αποχαιρέτησε και διαδικτυακά τον γιο της:

«Όταν σε έφερα στο κόσμο ομόρφυνε η ζωή μου όσο μεγάλωνες έβλεπα ότι η ομορφιά ήσουν εσύ τα πειράγματα σου οι βλακείες σου το χαμόγελο σου τα νεύρα σου αλλά πάντα ερχόσουν και με έπαιρνες αγκαλιά και μου έλεγες ηρέμησε μάνα εγώ είμαι εδώ ότι θες από μένα θα είμαι δίπλα σου εγώ.

Μια μέρα πριν φύγεις από την αγκαλιά μου μου είπες την Παρασκευή θα δουλέψω και μετά θα φύγω διακοπές χωρίς να ξέρει κανείς που πάω έτσι και το έκανες πήγες εκεί που δεν μπορώ να έρθω αλλά να ξέρεις κάτι εγώ θα έρθω και ας μην μου πεις που είσαι γιατί μια μάνα παντού ξέρει που είναι το παιδί της. Ετοιμάσου να με πάρεις αγκαλιά γιατί θα έρθω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πώς έγινε η τραγωδία
Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις νέοι συγκρούστηκε στον ΒΟΑΚ στην περιοχή του Γαλατά με μίνι βαν στο οποίο επέβαιναν συνολικά 19 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, και ενώ η προανάκριση συνεχίζεται, υπάρχουν μαρτυρίες – όπως μετέδωσε το Cretalive.gr – πως το αυτοκίνητο φέρεται να επιχείρησε προσπέραση, ωστόσο ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και χτύπησε στο πρανές στην αντίθετη πλευρά του δρόμου.

Οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους. Στο σημείο έσπευσαν και 4 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αλλά και κλιμάκιο της Τροχαίας ΒΟΑΚ. Οι επιβαίνοντες στο μίνι βαν δεν τραυματίστηκαν σοβαρά, ωστόσο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων για προληπτικούς λόγους.

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ήχησε το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα, πότε αναμένεται να “χτυπήσει” η κακοκαιρία

Τροχαίο δυστύχημα με δύο αδέρφια στο Δραγώγι Ανδρίτσαινας, νεκρός ο ένας

Ένας νεκρός σε ναυάγιο στο Παλέρμο: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 6 αγνοούμενους ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Συμπλοκή στη Χαλκιδική: Τι θα υποστηρίξουν οι κατηγορούμενοι, στο μικροσκόπιο η βουλγάρικη μαφία

Κουρσκ: Η Ουκρανία κατέστρεψε και τρίτη γέφυρα ΒΙΝΤΕΟ