Ναυάγιο στη Σικελία: Οι αγνοούμενοι «μπορεί να έχουν παγιδευτεί μέσα στο γιοτ»

Σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή οι αγνοούμενοι «μπορεί να έχουν παγιδευτεί μέσα στο βυθισμένο γιοτ».

Ναυάγιο

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται κοντά στο Πορτιτσέλο για τον εντοπισμό των έξι αγνοούμενων από το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά του Παλέρμο, στην Σικελία.

Οι δύτες δυσκολεύονται να προχωρήσουν στις έρευνες μέσα στα συντρίμμια του υπό βρετανική σημαία ιστιοφόρου «Bayesian» στον βυθό της θάλασσας, όπως δήλωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή οι αγνοούμενοι «μπορεί να έχουν παγιδευτεί μέσα στο βυθισμένο γιοτ».

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Vincenzo Zagarola στο πρακτορείο ειδήσεων PA «μπορεί οι άνθρωποι να μην είχαν χρόνο να βγουν από το σκάφος καθώς βυθίστηκε πολύ γρήγορα. Νωρίτερα ακούσαμε από έναν από τους γιατρούς που περιέθαλψαν τους επιζώντες ότι το γιοτ «ανατράπηκε μέσα σε λίγα λεπτά».

 

 

Σχεδόν άθικτο στο βυθό της θάλασσας

Ένας από τους δύτες είπε σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι το γιοτ είναι «ουσιαστικά άθικτο», ακουμπισμένο στο πλάι στον βυθό της θάλασσας.

Οι αρχές δυσκολεύτηκαν να αποκτήσουν πρόσβαση στις εσωτερικές καμπίνες, όπου είναι πιθανό να βρίσκονται εγκλωβισμένοι οι αγνοούμενοι.

Νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος της ιταλικής πυροσβεστικής είπε ότι πολλά έπιπλα εμποδίζουν την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων των δυτών στις καμπίνες.

«Έψαχναν εναλλακτικούς τρόπους για να μπουν μέσα, μεταξύ άλλων και από ένα παράθυρο».

Ποιοι είναι οι αγνοούμενοι

Μέχρι στιγμής αυτά είναι γνωστά από την έρευνα, σύμφωνα με το BBC:

Η Νέδα Μορβίλο, Αμερικανίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων και ο σύζυγός της, δικηγόρος Κρις Μορβίλο, είναι μεταξύ των αγνοουμένων. Η είδηση ​ επιβεβαιώθηκε από το δικηγορικό γραφείο του Μορβίλο, Clifford Chance.
Ο πρόεδρος της τράπεζας Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ και η σύζυγός του, Tζούντι, αγνοούνται και οι δύο.
Ήταν καλεσμένοι του Βρετανού επιχειρηματία Mάικ Λιντς, ο οποίος αγνοείται μαζί με τη 18χρονη κόρη του Χάνα. Η σύζυγός του Αντζελα Μπακάρες σώθηκε.

 

Το σώμα ενός άνδρα ανασύρθηκε μετά τη βύθιση του γιοτ. Η ιταλική ακτοφυλακή τον αναγνώρισε ως σεφ του σκάφους και σε άλλες αναφορές αναφέρεται ως Ρεκάλντο Τόμας με διπλή υπηκοότητα από τον Καναδά και την Αντίγκουα.

Διαβάστε επίσης:

 

Χαλκιδική: Ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι συλληφθέντες – Έρευνα ζητά η οικογένεια του 19χρονου

Φωτιές στην Αττική: Άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πληγέντες

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου 1982 δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόμος 1272, που καταργεί την ποινική δίωξη της μοιχείας, τι άλλο συνέβη

Τι μπορεί να προσφέρει το νερό με τζίντζερ στην υγεία σας και πώς μπορείτε να το φτιάξετε

ΔΥΠΑ: Από 2 έως 13 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές επιτυχόντων στις 30 ΣΑΕΚ από το παράλληλο μηχανογραφικό