Λύκειο των Ελληνίδων: Συμμετοχή της χορευτικής ομάδας σε διεθνές φεστιβάλ στην Πορτογαλία ΦΩΤΟ

Στο πλαίσιο των  εμφανίσεων η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών παρουσίασε παραδοσιακούς  χορούς από τη Μακεδονία, την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη νησιωτική Ελλάδα και τη Θεσσαλία, φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές κάθε περιοχής που διαθέτει η αξιόλογη Ιματιοθήκη μας, καθώς και λαϊκούς χορούς.

λύκειο των ελληνίδων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ “FOLKCINFÃES 2024”, που διοργανώθηκε στο δήμο του Cinfães, στη βόρεια περιφέρεια Viseu της Πορτογαλίας, το διάστημα από 2 έως 11 Αυγούστου 2024, με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων χορευτικών ομάδων από τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Χιλή, την Αίγυπτο και το Μεξικό. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το φορέα «Grupo Folclórico de Cantas e Cramóis de Pias» από το 2015 με τη συνεργασία και των τοπικών φορέων και έχει αναγνωριστεί ως Διεθνές Φεστιβάλ Cioff  ήδη από το 2018.

Μετά την επίσημη υποδοχή των συμμετεχόντων στο Δημαρχείο του Cinfães (2/8/2024) η χορευτική μας ομάδα συμμετείχε στα χορευτικά Gala που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στους δήμους της ευρύτερης περιφέρειας και ειδικότερα στο Cinfães (3/8/2024,10/8/2024), στην περιοχή Fornelos του Δήμου Cinfães (4/8/2024), στην περιοχή  Tarouquela  του Δήμου Cinfães (5/8/2024), στο Δήμο Tabuaço (6/8/2024), στο Δήμο Armamar (8/8/2024), στο Δήμο Tarouca (9/8/2024) και στην περιοχή Oliveira του Δήμου  Cinfães (11/8/2024).

Στο πλαίσιο των  εμφανίσεων η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών παρουσίασε παραδοσιακούς  χορούς από τη Μακεδονία, την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη νησιωτική Ελλάδα και τη Θεσσαλία, φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές κάθε περιοχής που διαθέτει η αξιόλογη Ιματιοθήκη μας, καθώς και λαϊκούς χορούς. Σε όλες τις εμφανίσεις τους οι χορευτές μας κέρδισαν τις εντυπώσεις με το χορευτικό ήθος και ύφος, την άρτια χορευτική απόδοση, την εξαιρετική τους αμφίεση και τον ενθουσιασμό τους, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού, των λοιπών συμμετεχόντων και των διοργανωτών. Εξαιρετικά συγκινητική υπήρξε η επίσκεψη και εμφάνιση του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών σε οίκο ευγηρίας του Cinfaes (5/8/2024), καθώς το χειροκρότημα, η ζεστασιά των ηλικιωμένων και η χαρά που προσφέραμε έκαναν αυτή την εμφάνιση μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους!

Σημαντική παράμετρο του πολυήμερου ταξιδιού αποτέλεσαν και οι ψυχαγωγικές δράσεις, όπως οι επισκέψεις σε σημαντικά οινοποιεία και εκθεσιακούς χώρους της ευρύτερης περιφέρειας, η ημερήσια εκδρομή στην πανέμορφη πόλη του Porto και τα καθημερινά αυτοσχέδια γλέντια που στήνονταν από κοινού με τις ομάδες των υπόλοιπων χωρών.  Η μουσική και ο χορός των λαών ένωσαν τους συμμετέχοντες και άνοιξαν το δρόμο στη φιλία και τη διαπολιτισμική επικοινωνία.

Θερμές ευχαριστίες στην Εφορεία Εθνικών Χορών για το συνολικό συντονισμό και την επιμέλεια της σημαντικής αυτής συμμετοχής, στο δάσκαλο κ. Σταμόπουλο Βασίλη για την αποτελεσματική προετοιμασία της χορευτικής ομάδας, στην Εφορεία Εθνικών Ενδυμασιών για την άρτια αμφίεση των ομάδων, στους χορευτές μας για την προσπάθειά τους και την υψηλού επιπέδου παρουσία τους και σε όλη την αποστολή για την επιτυχή εκπροσώπηση! Ευχόμαστε να ευοδωθούν οι προσπάθειές μας και για μελλοντικές εξίσου αξιόλογες και ενδιαφέρουσες συμμετοχές.

λύκειο των ελληνίδων λύκειο των ελληνίδων λύκειο των ελληνίδων λύκειο των ελληνίδων λύκειο των ελληνίδων λύκειο των ελληνίδων λύκειο των ελληνίδων λύκειο των ελληνίδων λύκειο των ελληνίδων λύκειο των ελληνίδων λύκειο των ελληνίδων