«Στέρεψαν» οι βρύσες στο Βερίνο Αιγιαλείας: Με βυτιοφόρο από τη ΔΕΥΑ βγήκαν οι μέρες του Δεκαπενταύγουστου

Κραυγή αγωνίας από την πρόεδρο της Κοινότητας Σπυρ. Ρουβαλη – Συνεχείς οι διακοπές σε οικίες και εκτάσεις

Στέρεψαν Σοβαρό το ζήτημα για όλη την κοινότητα

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα του μεγάλου προβλήματος λειψυδρίας που αντιμετωπίζει το φετινό καλοκαίρι η Αχαΐα είναι η κοινότητα Βερίνoυ Αιγιαλείας, όπου οι βρύσες έχουν στερέψει εδώ και ένα μήνα.

Στην κυριολεξία, το νερό νεράκι έχουν πει κάτοικοι και επισκέπτες, καθώς ο ήπιος χειμώνας σε συνδυασμό με την υψηλές θερμοκρασίες έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα τόσο στην ύδρευση όσο και στην άρδευση της κοινότητας όπου ζουν περίπου 30 μόνιμοι κάτοικοι, με τον αριθμό να αυξάνεται την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω των παραθεριστών.

Μάλιστα, το πρόβλημα ήταν τόσο έντονο το προηγούμενο διάστημα, όπου μέρα παρά μέρα παρατηρούνταν διακοπές νερού τόσο στις κατοικίες, όσο και σε αγροτικές εκτάσεις.

Για τον λόγο αυτό, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σπυριδούλα Ρούβαλη έκανε αίτημα στην ΔΕΥΑ Αιγίου και ζήτησε να μεταβεί στην περιοχή βυτιοφόρο με νερό για να καλυφθούν οι ανάγκες υδροδότησης, όπως και έγινε.

Η ΔΕΥΑ Αιγίου ανταποκρίθηκε και έστειλε βυτιοφόρο στις 14 Αυγούστου στην κοινότητα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες κατά την εορτή της Παναγίας, όπου οι ανάγκες ήταν μεγαλύτερες.

Σπ. Ρούβαλη

Σπ. Ρούβαλη

Αλλωστε, η ποσότητα νερού και στις δύο δεξαμενές -η μια τροφοδοτεί το μισό χωριό και η άλλη το άλλο μισό- που υπάρχουν στην κοινότητα είναι πολύ χαμηλή το τελευταίο χρονικό διάστημα γι’ αυτό και γίνονται οι διακοπές.

Η «Πελοπόννησος» μίλησε με την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σπυριδούλα Ρούβαλη, η όποια δήλωσε: «Το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι πιο έντονο από πότε το φετινό καλοκαίρι. Ειδικά ο Αύγουστος ήταν πολύ προβληματικός με αποτέλεσμα να κόβεται μέρα παρά μέρα το νερό και να μην μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες» και πρόσθεσε:

«Είμαστε σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥ Αιγίου και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ντίνο, ο οποίος είναι αρωγός και συνδράμει, όπως έκανε την παραμονή της εορτής της Παναγιάς με την αποστολή βυτιοφόρου με νερό για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες της κοινότητας».

Η κ. Ρούβαλη αναγνωρίζει ότι στο πρόβλημα έχουν μερίδιο ευθύνης και παραγωγοί της περιοχής. «Υπάρχει μεγάλο ζήτημα με το νερό στην περιοχή, όμως ευθύνη έχουν και μερικοί παραγωγοί οι οποίοι παρ’ ότι ορισμένες μέρες υπάρχει απαγορευτικό ποτίσματος, αυτοί συνεχίζουν να ποτίζουν και μα κάνουν αλόγιστη χρήση».

Σε κάθε περίπτωση, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας υπογραμμίζει ότι πρέπει να βρεθεί μόνιμη λύση. «Κάνουμε υπομονή να βγει ο φετινός Αύγουστος και είμαστε σε συνεννόηση και με άλλες γειτονικές κοινότητες ώστε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον Δήμο για να βρεθούν μόνιμες λύσεις για τη λειψυδρία. Για μένα θα πρέπει να αναζητηθούν άλλοι πόροι για νερό, είτε με νέες γεωτρήσεις είτε με κάποιον άλλο τρόπο, γιατί αλλιώς τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για όλη την κοινότητα Βερινού, η οποία είναι αγροτική και υπάρχουν ανάγκες νερού για τις καλλιέργειες».

Με δεδομένο ότι οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή θα επιφέρει μεγαλύτερες περιόδους ξηρασίας, η κεντρική διοίκηση θα πρέπει να λάβει μέτρα έγκαιρα, ώστε να προληφθούν δυσάρεστες καταστάσεις που μοιραία θα οδηγήσουν και σε ερημοποίηση περιοχών.

Διαβάστε επίσης:

Χαλκιδική: «Μπαλάκι» ευθυνών για την τραγωδία με θύμα τον 19χρονο στο λούνα παρκ, τι δηλώνει η οικογένειά του ΒΙΝΤΕΟ

Άστατος ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα Τετάρτη, έως πού θα φτάσει η θερμοκρασία, η πρόγνωση για την Πάτρα

Κεφαλονιά: Συναγερμός για φωτιά σε σκάφος στο λιμάνι του Αργοστολίου

Πύργος: Αποκαταστάθηκε η όραση του 15χρονου που δέχθηκε χτύπημα με σκουπόξυλο

Μπαράκ Ομπάμα: Η χειρονομία του για την «εμμονή» του Τραμπ με τα «μεγέθη» που ξεσήκωσε τους Δημοκρατικούς ΒΙΝΤΕΟ