Ναυπακτία: Αντάλλαξε γυμνές φωτογραφίες με άγνωστη στο instagram και μετά τον εκβίαζαν

O νεαρός δεν ενέδωσε στον εκβιασμό και οι δράστες κοινοποιήσαν τις φωτογραφίες του

Ναυπακτία

Θύμα μιας γνωστής εκβίασης που γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα στο facebook , έπεσε νεαρός απο περιοχή της Ναυπακτίας.

O 19χρονος εμφανίστηκε χθες Τρίτη στο Α.Τ. Ναύπακτου και κατήγγειλε πως πριν από λίγες ημέρες είχε δεχθεί αίτημα φιλίας από άγνωστη γυναίκα στο instagram, με την οποία συμφώνησε στην ανταλλαγή γυμνών φωτογραφιών. Το προφίλ τις γυναίκας όμως ανήκε σε απατεώνες, που στη συνέχεια απαίτησαν εκβιαστικά από τον νεαρό χρηματικό ποσό ώστε να μην κοινοποιήσουν τις φωτογραφίες του στους ακολούθους του.

Ο 19χρονος αρνήθηκε και οι δράστες έκαναν πράξη την απειλή τους, κοινοποιώντας τις φωτογραφίες του στους ακολούθους του, δημιουργώντας του έτσι πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Σε βάρος των άγνωστων δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ το περιστατικό που δεν είναι το πρώτο που καταγράφεται, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου δρουν διάφορες εγκληματικές ομάδες με σκοπό την απόσπαση χρημάτων με διάφορες μεθόδους. Για άλλη μια φορά επισημαίνεται και από τις Αρχές πως οι χρήστες αυτων των δικτύων δεν θα πρέπει να αποδέχονται μηνύματα ή ακόμη περισσότερο να ανταλλάσσουν προσωπικά δεδομένα με ψεύτικα – άγνωστα προφίλ.

Πηγή: agriniopress.gr