Νέος συναγερμός για τον κορονοϊό: Έκτακτα μέτρα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, σε ετοιμότητα η Πάτρα

Αννα Μαστοράκου: «Η έγκαιρη διάγνωση βοηθάει πολύ και μειώνει και τις νοσηλείες»

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Εκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου

Σε επιφυλακή βρίσκονται η Αχαΐα και η Αιτωλοακαρνανία, μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στις δυο περιοχές το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ειδικά στην περιοχή του Μεσολογγίου είχαμε έκρηξη κρουσμάτων, με τη διοίκηση του νοσοκομείου της Ιερής Πόλης να εκδίδει εκτάκτως οδηγίες για την προστασία ασθενών, συνοδών και προσωπικού. Ενδεικτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν αυξημένα κρούσματα COVID 19 στα σημεία διενέργειας Rapid tests του Νοσοκομείου μας. Με γνώμονα την προστασία των νοσηλευόμενων ασθενών και τον έλεγχο μιας πιθανής νέας έξαρσης, η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε τη λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης διασποράς του COVID 19:

– Γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους πολίτες σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου.

Οι συνοδοί των νοσηλευόμενων ασθενών θα πρέπει να φέρουν μαζί τους Rapid test, το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών πριν την είσοδό τους στο Νοσοκομείο. Επιτρέπεται η παρουσία ενός μόνο συνοδού ανά ασθενή.

Οι πολίτες που προσέρχονται στα Εξωτερικά Ιατρεία θα πρέπει να φέρουν μαζί τους Rapid test, το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών πριν την είσοδό τους στο Νοσοκομείο».

Οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι το τελευταίο δεκαήμερο έχουν καταλήξει από κορονοϊό δύο άτομα, ενώ αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται στο νοσηλευτήριο 4 άτομα από την περιοχή.

συναγερμός

Αννα Μαστοράκου

«ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΑΜΕ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ»

Δηλώσεις για την αύξηση των κρουσμάτων έκανε η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Αννα Μαστοράκου, η οποία τόνισε τα εξής στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Τα δείγματα στην περιοχή μας είναι όντως ανησυχητικά, καθώς έχουμε εξάπλωση του ιού στην κοινότητα. Αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς δεν προσέξαμε ως πολίτες τους κανόνες και τις οδηγίες, όπως είχαμε θεσμικά συμβουλεύσει και συστήσει στα μέσα του καλοκαιριού. Πλέον, ειδικά τα άτομα της τρίτης ηλικίας κι εκείνα με χρόνια νοσήματα θα πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ». Και η Αννα Μαστοράκου πρόσθεσε τα εξής: «Παρατηρούμε ότι υπάρχουν νοσηλείες στα νοσοκομεία μας, αλλά για την ώρα είναι ελεγχόμενη η κατάσταση. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει έγκαιρη ανίχνευση της νόσου, ούτως ώστε ειδικά οι συμπολίτες μας που ανήκουν στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου να λάβουν την κατάλληλη αντιική θεραπεία στο εύλογο παράθυρο χρόνου. Η έγκαιρη διάγνωση βοηθάει πολύ και μειώνει και τις νοσηλείες. Είναι απαραίτητο να τηρούνται όλα τα μέτρα κάθε φορά που παρουσιάζονται συμπτώματα. Η γρήγορη διάγνωση σώζει ανθρώπους. Οι μεγαλύτερης ηλικίας συμπολίτες μας θα πρέπει να φορούν μάσκα προστασίας, όταν κυκλοφορούν με μέσα μεταφοράς και όταν βρίσκονται σε κλιματιζόμενους κλειστούς χώρους, σε δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ. Ολοι μας οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής».

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ που μοιράστηκε μαζί μας η Αννα Μαστοράκου, η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 771 νέες εισαγωγές, παρουσιάζοντας μικρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 840. Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν 9, ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 12, ενώ ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 27. Τέλος, ο αριθμός των θανάτων ήταν 29 και ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 42.

Διαβάστε επίσης:

Σε νέα κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κασσελάκης βρίσκεται σε σύγχυση», τι λέει η ομάδα των «87»

Ιός του Δυτικού Νείλου: Ρεκόρ εξαετίας πλησιάζουν οι θάνατοι και τα κρούσματα στην Ελλάδα

Αγρίνιο: Πυροσβεστικό όχημα παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά ηλικιωμένο

Πάτρα: Ένταση στην Κανακάρη για διπλοπαρκάρισμα, έκρηξη Στριφτούλια για υπέρμετρη αυστηρότητα της Τροχαίας

Ο ΕΑΓΜΕ έρχεται στο Γηροκομειό, δεκτό το αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Χρυσοβέργι: Θρήνος για το θάνατο του 43χρονου Θωμά Πανογεώργου ενώ έκανε ψαροντούφεκο, ήταν πατέρας τριών παιδιών

«Συναγερμός» πάλι στην παραλία της Πλαζ: Αναζητούσαν λουόμενο που βγήκε στα ανοιχτά

Ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος στη συνάντηση των διοικητών ΥΠΕ με τον Άδωνι Γεωργιάδη