Πάτρα: «Φαγώνεται» η Πλαζ μετά από εργασίες;

Ο ενεργός πολίτης Ανδρέας Αποσκίτης θεωρεί ότι έχουν γίνει τραγικά λάθη από τις υπηρεσίες του Δήμου

Πλαζ

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες σε λουόμενους στην πλαζ της Αγυιάς, το γεγονός πως η θάλασσα άρχισε να τρώει την παραλία. «Γιατί βγήκε έξω η θάλασσα;» σκέφτηκαν αρκετοί, καθώς άλλες χρονιές δεν παρατηρούνταν το φαινόμενο στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο ενεργός πολίτης Ανδρέας Αποσκίτης, γνωστός για τις παρεμβάσεις του σχετικά με λάθη και παραλείψεις που παρατηρεί στην πόλη, έστειλε την άποψή του για το θέμα στην «Π», επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει τραγικά λάθη από τις υπηρεσίες του Δήμου και κάνοντας λόγο για «εγκλήματα κατά της φύσης και του αιγιαλού».

«Η ιστορία ξεκίνησε όταν τελείως αυθαίρετα, ο Δήμος, άρχισε να ρίχνει λασπόμπαζα στην παραλία απέναντι από το πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς για να διαμορφώσει τον δρόμο. Τα λασπόμπαζα αυτά τα έριχνε μέχρι μέσα στο κύμα δημιουργώντας μια λασποπαραλία όπου οι λουόμενοι δεν μπορούσαν να αφήσουν τις πετσέτες και τα πράγματά τους. Δεν μίλησε κανείς. Ακόμα και η Κτηματική Υπηρεσία σιώπησε. Γιατί άραγε;» τονίζει αρχικά και συνεχίζει:

«Το θέμα το κυνήγησα εγώ προσωπικά με καταγγελίες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών η οποία με είχε καλέσει αρκετές φορές για συμπληρωματική κατάθεση. Μετά από αυτές μου τις ενέργειες, ο Δήμος σταμάτησε να ρίχνει λασπόμπαζα από πρόπερσι και τα δύο τελευταία χρόνια, στρώνει την παραλία απέναντι από το πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς με καθαρό χαλίκι και βότσαλο, το οποίο όμως παίρνει από τη μύτη της Πλαζ. Δηλαδή παίρνει το βότσαλο από τη μια παραλία και το ρίχνει στην άλλη. Τόσο έξυπνοι είναι οι άνθρωποι. Γιατί το βρήκαν κοντά και τσάμπα».

@marialena.diakatou #patra #news ♬ Vougiouklaki…O glares – Savouidaki.m

Κατά τον κ. Αποσκίτη, η αμμοληψία εκατοντάδων κυβικών από την παραλία στην αρχή της Πλαζ, έχει ως αποτέλεσμα να έχει πληγωθεί ο αιγιαλός σε εκείνο το σημείο. «Εχει ταπεινώσει πολύ το φυσικό ύψος της παραλίας και με τους μεγάλους κυματισμούς προχθές που προήλθαν από τον δυνατό νοτιά, η θάλασσα να βγει έξω. Το υψόμετρο της παραλίας στο συγκεκριμένο σημείο -από τις ανεπίτρεπτες ενέργειες του Δήμου- έχει διαταραχθεί και τον ερχόμενο χειμώνα, το φαινόμενο που είδαμε προχθές θα είναι σύνηθες» επισημαίνει και καταλήγει:

«Αυτή η δημοτική αρχή κάνει συνέχεια καταστροφικές παρεμβάσεις στην Πλαζ, όπου έχουν το θράσος να τις ονομάζουν συντηρήσεις και αναπλάσεις. Η μια ήταν η ωμή παρέμβαση στον αιγιαλό ρίχνοντας επί σειρά ετών λασπόμπαζα μέχρι το κύμα και η άλλη και πιο σοβαρή, είναι η παράνομη αμμοληψία που κάνει δύο χρόνια τώρα από τον ένα αιγιαλό και τη ρίχνει στον άλλο».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ακριβότερη η φοιτητική στέγη, με «καπέλο» 10% φέτος τα διαμερίσματα

Ναυάγιο στη Σικελία: Βρέθηκε νεκρή η 18χρονη κόρη του Μάικ Λιντς

Καρκίνος πνεύμονα: Άρχισαν οι πρώτες δοκιμές εμβολίου mRNA

Αγρίνιο: Πυροσβεστικό όχημα παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά ηλικιωμένο

Πάτρα: Ένταση στην Κανακάρη για διπλοπαρκάρισμα, έκρηξη Στριφτούλια για υπέρμετρη αυστηρότητα της Τροχαίας