Εγκαταστάσεις Λαδόπουλου: Βήματα προόδου στο έργο ανάπλασης

Προχωρούν οι διαδικασίες για την αγορά οικοπέδου δίπλα από τις εγκαταστάσεις Λαδόπουλου για τη δημιουργία πάρκινγκ. Αισιοδοξία στην περιφερειακή αρχή για την ανάπλαση.

ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΤΡΑ Σύντομα αναμένονται θετικές εξελίξεις.

Τα δυσκίνητα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των αρκετών διαδικασιών που απαιτούνται έχει κινήσει το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για να σημειωθούν βήματα προόδου στο οραματικό έργο της ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων της Χαρτοποιίας Λαδόπουλου.

Ο ανταγωνιστικός διάλογος μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με την εταιρεία «Ακτωρ», που έχει αναδειχθεί ανάδοχος του μεγάλου έργου έχει προχωρήσει στη δεύτερη φάση και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως αναθέτουσα αρχή, έχει επιταχύνει τις διαδικασίες για την εκτέλεση του έργου με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την αξιοποίηση και ανάπτυξη των εγκαταστάσεων της Ακτής Δυμαίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα της αγοράς παρακείμενου οικοπέδου που έχει εκτιμηθεί ότι θα χρειαστεί, ώστε να κατασκευαστούν όλοι οι χώροι που σχεδιάζονται.

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπονάνος μίλησε στην «Π» για το θέμα, καθώς τους προηγούμενους μήνες είχε επισημανθεί ότι το σκέλος του έργου που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2026.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΝΑΝΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Χ. Μπονάνος σε παλαιότερη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις Λαδόπουλου

«Προχωρούν οι διαδικασίες και είμαστε αισιόδοξοι. Οσα έχουμε πει με τον ανταγωνιστικό διάλογο βρίσκονται σε ισχύ. Τις επόμενες ημέρες έχουμε ραντεβού για το θέμα της αγοράς του διπλανού οικοπέδου που θέλουμε επίσης να αξιοποιήσουμε, προκειμένου να εξασφαλιστούν επιπλέον θέσεις στάθμευσης με ανταπόδοση στεγασμένης επιφάνειας 800 τ.μ. χωρίς μίσθωμα. Υπάρχει αισιοδοξία. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, ενώ είναι σημαντικό ότι δεν έχουν υπάρξει δικαστικές εμπλοκές. Περιμένουμε το επόμενο διάστημα τις αντιδράσεις του μειοδότη και νομίζω ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα χρονοδιαγράμματα».

Επιπλέον, μία ακόμα εκκρεμότητα για το μεγάλο έργο είναι η εύρεση πόρων, πέραν αυτών από το Ταμείο Ανάκαμψης. Συγκεκριμένα, έχει εκτιμηθεί ότι το έργο θα χρειαστεί 83,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 25 εκατ. € θα έρθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Απαντά ο κ. Μπονάνος για το υπόλοιπο ποσό που απαιτείται: «Το προσεχές διάστημα θα υπάρξει επαφή του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη με την κυβέρνηση, ώστε να πιέσει τις εξελίξεις για να βρεθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για το έργο».

Ο Χ. Μπονάνος καταλήγει: «Οι εγκαταστάσεις Λαδόπουλου είναι μία από τις βασικές μας προτεραιότητες. Μαζί με του Λαδόπουλου, μεγάλα μας στοιχήματα είναι η ανάπλαση της παραλιακής του Ρίου αλλά και το Κολυμβητήριο στην Αγυιά. Ολα βρίσκονται σε καλή πορεία και εκτιμώ ότι σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις. Για τα υπόλοιπα μεγάλα έργα της περιοχής, θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις μέσα στο φθινόπωρο».