Ρωσία: Οι Ουκρανοί ύψωσαν σημαία σε εγκαταστάσεις στον Μπέλγκορντ ΒΙΝΤΕΟ

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, φέρεται να έχουν υψώσει μια σημαία τους σε έναν πύργο νερού στο χωριό Νοβοστροέβκα της συγκεκριμένης ρωσικής περιφέρειας.

Ρωσία

Οι Ουκρανοί συνεχίζουν τις πολεμικές τους δραστηριότητες σε ρωσικές περιοχές κοντά στα σύνορά τους. Εκτός από το Κουρσκ, φαίνεται πως έχουν απλώσει τα δίχτυα τους και στο Μπέλγκορντ.

Μάλιστα, σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, φέρεται να έχουν υψώσει μια σημαία τους σε έναν πύργο νερού στο χωριό Νοβοστροέβκα της συγκεκριμένης ρωσικής περιφέρειας.

Στο μεταξύ, νωρίτερα οι Ρώσοι έκαναν γνωστό πως πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, από τον οποίο προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε υποδομές.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μια βίαιη τρομοκρατική επίθεση στο χωριό Ρακιτνόγιε στη μέση της νύχτας. Προς μεγάλη μας λύπη, ο εχθρικός βομβαρδισμός στοίχισε τη ζωή σε πέντε πολίτες», δήλωσε ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ στο Telegram.

Ο Γκλάντκοφ δήλωσε ακόμα ότι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός ανηλίκου που έλαβε ιατρική φροντίδα επί τόπου. «Δύο ακόμη παιδιά με διάφορα τραύματα από θραύσματα μεταφέρονται από ομάδες ασθενοφόρων στο περιφερειακό παιδικό κλινικό νοσοκομείο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι επτά ενήλικες μεταφέρθηκαν σε ιατρικές εγκαταστάσεις στην πόλη του Μπέλγκοροντ.

Είπε επίσης ότι 10 σπίτια στο Ρακιτνόγιε, το οποίο απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, υπέστησαν ζημιές, καθώς και δύο εμπορικές ιδιοκτησίες και τέσσερα αυτοκίνητα. Ο αγωγός φυσικού αερίου στο χωριό έχει υποστεί ζημιές, ενώ και κοντινά χωριά έμειναν προσωρινά χωρίς φυσικό αέριο. Μια τοπική γραμμή ηλεκτροδότησης έχει επίσης υποστεί ζημιές, πρόσθεσε.