Επιθεώρηση Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο Αττικής: Στους δρόμους τα 30 πρώτα νέα λεωφορεία

«Η βούληση της κυβέρνησης να επενδύσει στα ΜΜΜ είναι δεδομένη και τους επόμενους μήνες θα φανεί η αναβάθμιση στα μέσα μεταφοράς», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Κορωπί, στο αμαξοστάσιο των νέων λεωφορείων των περιαστικών διαδρομών του ΟΑΣΑ προκειμένου να κάνει επιθεώρηση των νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που ξεκινούν σήμερα στην Ανατολική Αττική.

«Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει μια προσπάθεια ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του στόλου των αστικών λεωφορείων», τόνισε σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, ενώ ανέφερε ότι τα 30 πρώτα καινούργια λεωφορεία έχουν ήδη βγει στους δρόμους της Ανατολικής Αττικής.

«Πρόκειται για ένα μικρό τμήμα από μια μεγάλη προσπάθεια, η οποία τελικά θα έχει ως αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2025 να έχουμε στην Αττική 950 νέα λεωφορεία σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, απολύτως προσβάσιμα σε ΑμεΑ, με κλιματισμό, τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών», είπε ακόμη.

«Τους επόμενους μήνες οι συμπολίτες μας στην Αττική θα αρχίσουν να βλέπουν μια αισθητή διαφορά στην ποιότητα των παρεχόμενων μεταφορικών υπηρεσιών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Η βούληση της κυβέρνησης να επενδύσει στα ΜΜΜ είναι δεδομένη και τους επόμενους μήνες θα φανεί η αναβάθμιση στα μέσα μεταφοράς», ανέφερε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αυξήσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων και χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη δημόσια επένδυση τη γραμμή 4 του Μετρό.

«Στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν ήδη 110 καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία», επεσήμανε ακόμα.