Πάτρα – Ακταίο για εγκαταστάσεις καυσίμων: «Θέλουμε ενημέρωση, είμαστε στο σκοτάδι»

Οι κάτοικοι του Ακταίου φέρνουν στην λογοδοσία της δημοτικής αρχής το θέμα του φυσικού αερίου

Πάτρα

Την έντονη ανησυχία τους μεταφέρουν οι κάτοικοι της κοινότητας του Ακταίου προς τη δημοτική αρχή για το θέμα της λειτουργίας των εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων στην περιοχή.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακταίου ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία συλλογής υπογραφών με την οποία θα ζητήσει και από τον Δήμο Πατρέων και από την αρμόδια εταιρεία για το τι ακριβώς θα συμβεί στην περιοχή. Μάλιστα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος έφερε το θέμα και στο συμβούλιο της κοινότητας Ακταίου, με τον πρόεδρο Αντώνη Γιαννακόπουλο να φέρνει με τη σειρά του την υπόθεση στην προσεχή λογοδοσία της δημοτικής αρχής. Η σχετική ερώτηση του Αντ. Γιαννακόπουλου έχει ως τίτλο: «Επιχείρηση διακίνησης καυσίμων στη δημοτική κοινότητα Ακταίου» κι αναφέρει τα εξής:

«Κύριε δήμαρχε, θα ήθελα να σας μεταφέρω τις ανησυχίες των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Ακταίου σχετικά με την επικείμενη έναρξη δραστηριότητας στην περιοχή του Ακταίου, επιχείρησης αποθήκευσης υγρών καυσίμων με σκοπό την εμπορία. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν η εν λόγω επιχείρηση έχει εγκεκριμένες όλες τις απαραίτητες περιβαλλοντολογικές μελέτες και αδειοδοτήσεις, εάν έχουν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας και με δεδομένο ότι ο κάτοικοι δεν επιθυμούν την έναρξη της δραστηριότητας της εν λόγω επιχείρησης, τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε (αλλαγή χρήσης γης π.χ.)».

Πάτρα

Ο Αντώνης Γιαννακόπουλος

Ο Αντώνης Γιαννακόπουλος μίλησε για το ζήτημα και στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», λέγοντας τα εξής: «Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της κοινότητάς μας, ήρθε και μας κατέθεσε τις ανησυχίες του για το αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις λειτουργίας και το αν υπάρχουν όλες οι αδειοδοτήσεις για να λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων στην περιοχή μας. Μάλιστα, μαζεύονται ήδη και κάποιες υπογραφές κατοίκων. Επειδή ασχολήθηκα με την υπόθεση, δεν ξέρει κανείς το τι ακριβώς θα γίνει στον συγκεκριμένο χώρο. Θα αποθηκεύουν; Θα διακινούν; Θα κάνουν τροποποιήσεις; Περιμένουμε τις σχετικές απαντήσεις και διευκρινίσεις και από τον Δήμο Πατρέων και από την εταιρεία. Για την ώρα είμαστε στο σκοτάδι. Δεν μας έχει ενημερώσει κανείς και είναι εύλογο να ανησυχούν οι δημότες μας. Γνωρίζουμε μόνο ότι η εγκατάσταση έχει πουληθεί και ότι υπάρχει μια νέα ιδιοκτησία. Επειδή δεν έχουμε να κάνουμε με ένα κατάστημα εστίασης, με μια απλή αποθήκη ή με ένα συνεργείο, αλλά με μια μεγάλη εγκατάσταση, ο κόσμος χρειάζεται απαντήσεις. Θέλουμε να νιώθουμε ασφαλείς και ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε περίπτωση κάποιου -ω μη γένοιτο- γεγονότος. Μην ξεχνάτε ότι στο παρελθόν έχουμε δει σε άλλες περιοχές, ανά την υφήλιο, ατυχήματα ή και δυστυχήματα και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να πιστέψουμε ότι μπορεί να συμβεί κάτι αντίστοιχο και στο Ακταίο».