Συναντήσεις του Ζαΐμη με τις Πρέσβεις της Σερβίας και του Μαυροβουνίου

Ζαΐμη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Πρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου και Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με την Α΄ Γραμματέα – διατελούσα χρέη Πρέσβη – της Πρεσβείας της Σερβίας, Andjela Risticον και την Πρέσβη του Μαυρουβουνίου, Ana Vukadinović, την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024, στην Αθήνα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους Πρέσβεις για το έργο, τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα της CPMR, το έργο της Επιτροπής Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου, την πρωτοβουλία της Μακροπεριφέρειας Μεσογείου, ενώ συζήτησε μαζί τους  για το επενδυτικό προφίλ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και πολλά τοπικά έργα  που υλοποιούνται  στην περιοχή τα οποία αναβαθμίζουν σημαντικά την Δυτική Ελλάδα και την Αχαΐα όπως το φυσικό αέριο, το χιονοδρομικό Καλαβρύτων και προγράμματα για την επιχειρηματικότητα.

Όπως επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης,: «Μετέφερα μήνυμα φιλίας, συνεργασίας και συμμετοχής των περιφερειών τους στα όργανα της CPMR. Το κλίμα ήταν εξαιρετικά θετικό και η συζήτηση εξαπλώθηκε σε πολλούς τομείς συνεργασίας με επίκεντρο την ΠΔΕ. Παρουσίασα το επενδυτικό προφίλ της Περιφέρειας και πρότεινα να διοργανωθούν εκατέρωθεν επιχειρηματικές αποστολές με τις επιχειρήσεις της Αχαΐας. Η εμπορική, τουριστική και πολιτιστική συνεργασία στην περιοχή μας είναι επιβεβλημένη».

Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν επίσης ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου της CPMR, Σταύρος Καλόγνωμος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη, Αντώνης Τσόγκας-Χαρβαλάκος.

Ζαΐμη

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα – Παιδικοί σταθμοί: «Εκτός» για άλλη μια χρονιά δεκάδες παιδιά, δεν βρίσκουν θέση στις δομές, παρέμβαση Τουλγαρίδη

Ιός Δυτικού Νείλου – Πανώλη: Θωρακισμένοι, αλλά σε ετοιμότητα – Φίλιας και Μαστοράκου μιλούν στην «Π» για τα κρούσματα

Η Πόπη Τσαπανίδου αποδέχτηκε την έδρα Ηλιόπουλου και ορκίζεται την Παρασκευή

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 30 Νοεμβρίου θα παραδοθεί το Μετρό Θεσσαλονίκης ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Χαλκιδική: Καβγάς του πατέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ, με την δήμαρχο Κασσάνδρας