ΚΤΕΛ Κηφισού: Βίντεο-ντοκουμέντα από τους πυροβολισμούς – Τι καταγγέλλουν οδηγοί ταξί

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες.

ΚΤΕΛ

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται βίντεο – ντοκουμέντα από τον άγριο ξυλοδαρμό οδηγού ταξί στα ΚΤΕΛ του Κηφισού από άλλον οδηγό ταξί που έβγαλε όπλο και πυροβόλησε δύο φορές -μπροστά στα μάτια έντρομων ταξιδιωτών, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Συνδικαλιστές οδηγοί ταξί καταγγέλλουν, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, πως στις πιάτσες κυκλοφορούν αρκετοί οδηγοί με πλαστές άδειες.

Τα βίντεο – ντοκουμέντα

Σε βίντεο – ντοκουμέντο που φέρνει στο «φως» το OPEN, φαίνεται η στιγμή που οι πέντε δράστες ξυλοκοπούν με κλωτσιές σε όλο του το σώμα τον οδηγό ταξί, ο οποίος βρίσκεται ξαπλωμένος στην άσφαλτο.

«Εγώ είδα τέσσερα άτομα να έρχονται, να πιάνουν τον άνθρωπο και να τον χτυπάνε», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Λίγα λεπτά αργότερα και κατά τη διαφυγή τους, ένας από τους δράστες και επίσης οδηγός ταξί, φαίνεται να πυροβολεί δύο φορές στον αέρα, μπροστά στα μάτια έντρομων ταξιδιωτών, ανάμεσά τους και παιδιά.

«Πήρα κι εγώ μια καρέκλα και ξεκίνησα να τους χτυπάω, αλλά μετά έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε στον αέρα», λέει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Αφορμή φέρεται να στάθηκε διαπληκτισμός που είχαν δύο οδηγοί ταξί που διεκδίκησαν κούρσα από τα ΚΤΕΛ προς το αεροδρόμιο την Κυριακή. Ο δράστης, όμως, επέστρεψε την επόμενη ημέρα μαζί με φίλους του για να πάρει εκδίκηση.

«Ακούω κάποια φασαρία, έρχομαι να βοηθήσω σαν διασώστρια που είμαι, ακούστηκε ένας πυροβολισμός μέσα στο μπάχαλο, στο μπούγιο», δηλώνει άλλη αυτόπτης μάρτυρας.

Οι καταγγελίες επαγγελματιών

Την ίδια ώρα, για οδηγούς ταξί που δουλεύουν με πλαστές άδειες και τραμπουκίζουν τους συναδέλφους τους για μια κούρσα κάνουν λόγο πολλοί επαγγελματίες.

«Είναι 10 άτομα με πλαστά έγγραφα, με πλαστές κάρτες και δεν κάνουν τη δουλειά τους σωστά», δηλώνει οδηγός στο OPEN.

«Οι συνάδελφοι έρχονται τρομοκρατημένοι και πολλοί δεν έρχονται για να μην τσακωθούν με αυτή την μειοψηφία που έχει γκετοποιήσει την πιάτσα στα ΚΤΕΛ στον Κηφισό», λέει ο γ.γ. του ΣΑΤΑ, Πάρης Ορφανός.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), Γιώργος Μπάτσος, τονίζει: «Να γίνει επανέλεγχος των αδειών και να φύγουν τα παραβατικά στοιχεία από τον κλάδο».

ΚΤΕΛ

Το πρωί της Τρίτης (27/8) αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στα ΚΤΕΛ για ελέγχους στους οδηγούς των ταξί.

Αστυνομικοί της ομάδας ελέγχου και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποίησαν ελέγχους στους οδηγούς ταξί στα ΚΤΕΛ Κηφισού μια ημέρα μετά την συμπλοκή με τους πυροβολισμούς.

Οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει δύο από τους δράστες οι οποίοι δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.

Διαβάστε επίσης:

 

Ιός Δυτικού Νείλου – Πανώλη: Θωρακισμένοι, αλλά σε ετοιμότητα – Φίλιας και Μαστοράκου μιλούν στην «Π» για τα κρούσματα

Καιρός: Τριήμερο «αστάθειας» έως το Σάββατο και «φινάλε» του Αυγούστου με βροχές

Ιός Δυτικού Νείλου: Ανησυχία ΕΟΔΥ για την αύξηση των κρουσμάτων, και η Αχαΐα μεταξύ των περιοχών υψηλού κινδύνου

IRIS: Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου η προθεσμία εγγραφής στο σύστημα άμεσων πληρωμών