Κοινότητα Μονοδενδρίου: «Ακόμη περιμένουμε» για την αποκατάσταση του δρόμου στη θέση Τσάλτα, μετά τις καταστροφές του 2012

Το θέμα θέτει στη σημερινή συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, ο εκλεγμένος με την παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι», Πρόεδρος της Κοινότητας Μονοδενδρίου, Ιωάννης Κοζιώρης.

Κοινότητα

Από το Νοέμβριο του 2012 περιμένουν οι κάτοικοι της κοινότητας Μονοδενρίου στην Πάτρα την αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου στη θέση Τσάλτα. Πρόκειται το τμήμα του δρόμου που έχει πληγεί ξανά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα το 2021 και το 2023, οπότε και δόθηκαν πολλές υποσχέσεις, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα τίποτα.

Το θέμα θέτει στη σημερινή συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, ο εκλεγμένος με την παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι», Πρόεδρος της Κοινότητας Μονοδενδρίου, Ιωάννης Κοζιώρης.

«To 2012 τμήμα του παραλιακού δρόμου στη «Θέση Τσάλτα» καταστράφηκε λόγω διάβρωσης από την θάλασσα. Όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα αν και όλοι μας έχουμε περάσει από το συγκεκριμένο σημείο, δυστυχώς κανένα πολιτικό πρόσωπο, εκ του αποτελέσματος, δεν έχει δείξει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για την αποκατάσταση του» αναφέρει ο κ. Κοζιώρης και συνεχίζει:

«Από το 2014, που είμαι πρόεδρος στην Κοινότητα Μονοδενδρίου, έχω πάρει πολλές υποσχέσεις αλλά μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει .

Ήταν Νοέμβριος του 2021 που συνέβη φυσική καταστροφή και η περιοχή κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Περιμέναμε ότι κάτι θα γινόταν και για την αποκατάσταση του δρόμου. Υποσχέσεις και τότε πολλές, συνεντεύξεις στην ΕΡΤ από το συγκεκριμένο σημείο, αλλά αποτέλεσμα μηδέν.

Δυστυχώς πλησιάζουμε το φθινόπωρο του 2024…

Όλοι μας ενημερώνουν ότι είναι έτοιμοι για να υλοποιηθεί το έργο της αποκατάστασης του δρόμου αλλά ακόμη τίποτα.

Σημειώνουμε ότι το έργο υπήρχε σε όλα τα ετήσια Τεχνικά Προγράμματα του Δήμου μας από το 2015 μέχρι σήμερα αλλά και ότι η περιοχή μας το χειμώνα του 2023 πάλι δέχθηκε την μανία της θάλασσας και πάλι τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για άλλη μια φορά τίποτα δεν έγινε για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου σημείου.

Κύριε Δήμαρχε ,

τόσο εσείς προσωπικά, κατά τις επισκέψεις σας στην περιοχή μας, όσο και οι Αντιδήμαρχοί σας από το 2014 μέχρι σήμερα, μας υπόσχονται ότι το έργο θα γίνει. Όμως η χρόνια καθυστέρηση αποκατάστασης της βλάβης που συμβαίνει, έχει μεγαλώσει το πρόβλημα με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον έντονος φόβος για επιπλέον υποχώρηση τμήματος του παραλιακού δρόμου λόγω σπηλαίωσης από την διάβρωση, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις ανησυχία συνδημοτών μας για την μεταβολή της στατικότητας των παραλιακών κατοικιών τους λόγω της επέκτασης του υπόγειου προβλήματος μέχρι τα μη ορατά δομικά μέρη του φέροντος οργανισμού των κτιρίων τους.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

πέραν της δέσμευσής σας για υλοποίηση του έργου αποκατάστασης τμήματος παραλιακού δρόμου Ι. Σταυροπούλου «Θέση Τσάλτα» η οποία θεωρούμε ότι συνεχίζει να ισχύει, παρακαλούμε για την πραγματοποίηση του έργου πριν την έλευση του χειμώνα, που δεν ενδείκνυται για την υλοποίηση τέτοιων έργων, αίροντας έτσι τις όποιες επισφάλειες υπάρχουν για την κατάρρευση και υπόλοιπου τμήματος του δρόμου αλλά και αποφυγή σοβαρών ζημιών στις παραλιακές κατοικίες των κατοίκων.

Παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας, σχετικά με προσωπική χρονική σας δέσμευσή για την έναρξη υλοποίησης και ολοκλήρωσης του έργου» καταλήγει ο κ. Κοζιώρης.