Ισπανία: Επεισοδιακή καταδίωξη – Σκάφος έπεσε πάνω σε λέμβο με μετανάστες ΒΙΝΤΕΟ

Οι μετανάστες έκτοτε έχουν ήδη επιστρέψει στο Μαρόκο από όπου προήλθαν, ενώ μια μαροκινή ΜΚΟ έχει αιτηθεί έρευνα του περιστατικού.

Ισπανία

Μια αρκετά έντονη καταδίωξη του Λιμενικού κατέληξε άδοξα, καθώς το σκάφος έπεσε πάνω σε μια λέμβο μεταναστών.

Όπως φαίνεται και από βίντεο που απεικονίζει τη στιγμή αυτή, πρόκειται για μια καταδίωξη που έλαβε χώρα την Κυριακή 25 Αυγούστου, κοντά στην παραλία Όρκας Κολοράδας, στη Μελίγια της Ισπανία. Συγκεκριμένα, το Λιμενικό φαίνεται να προσπαθούσε να προσεγγίσει μια μικορύ μεγέθους μηχανοκίνητη βάρκα, στην οποία επέβαιναν 4 μετανάστες από την Αφρική, ανάμεσά τους και ένα μικρό κορίτσι.

Η λέμβος φαίνεται να μην σταμάτησε να κινείται παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών και ήταν σε αυτό το σημείο που το σκάφος της ισπανικής Πολιτοφυλακής στρίβει προς τα δεξιά, με κατεύθυνση προς τη βάρκα των μεταναστών, με αποτέλεσμα την ανατροπή της. Ένα άτομο έπεσε στη θάλασσα, ενώ όπως μεταδίδει το ισπανικό μέσο RTVE Noticias, κανένα άτομο δεν τραυματίστηκε.

Οι μετανάστες έκτοτε έχουν ήδη επιστρέψει στο Μαρόκο από όπου προήλθαν, ενώ μια μαροκινή ΜΚΟ έχει αιτηθεί έρευνα του περιστατικού.

Η Μελίγια αποτελεί ένα πολυσύχναστο μεταναστευτικό πέρασμα, καθότι από εκεί οι μετανάστες περνούν μετά στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

Πείτε ποιος φταίει για την πανώλη: Μηνυτήρια αναφορά από τον Σατόλια – Οι κτηνοτρόφοι απαιτούν καταλογισμό για την καταστροφή

Διαγράφεται η Αθηνά Λινού από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τροχαίο με νεκρό 18χρονο οδηγό στο Παγκράτι, μάχη για τη ζωή του δίνει ο συνομίληκος συνεπιβάτης του

Στο υπουργικό ο Μητσοτάκης: Σταδιακά τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα όσον αφορά την ακρίβεια

Έρχεται τριήμερο κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες από Πέμπτη έως και Κυριακή, σε ποια περιοχή θα είναι έντονα τα φαινόμενα ΒΙΝΤΕΟ