Οι Αμερικανοί του Προμηθέα με την εμπειρία της Ευρώπης

Αμερικανοί

Μία 6άδα Αμερικανών έχει ήδη στο δυναμικό του ο Προμηθέας και σε πρώτη τουλάχιστον φάση δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα αποκτηθεί και 7ος ξένος.

Πάντως μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου σε συνεργασία με τα άλλα μέλη του τεχνικού τιμ επέλεξε Αμερικανούς με εμπειρία από την Ευρώπη και μάλιστα οι δύο έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο Τζαβίν Ντελόριε (26 χρόνων, 2,08 μ.) έχει παίξει, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις στην Καρδίτσα τη σεζόν 2022-23, ενώ ο Κένι Γουίλιαμς (28 χρόνων, 1,93 μ.) ήταν πέρυσι από τους σταθερότερους παίκτες του Περιστερίου.

Ακόμη ο Τζος Ανταμς (30 χρόνων, 1,88 μ.) έχει αγωνιστεί σε Αβντοτόρ Σαράτοβ (Ρωσία), Αναντόλου Εφές Βίρτους Μπολόνια και με την Τσεντεβίτα Ολίμπια στη Σλοβενία.

Ο Ντάριους Πέρι (25 χρόνων, 1,88 μ.) έχει παίξει στην Ουγγρική Νιρεγκιχάζα και τη Γερμανική Βούρζμπουργκ Μπάσκετς, ενώ ο Γουές Ιβούντου (29 χρόνων, 1,98 μ,) πέρυσι αγωνίστηκε στη Γερμανία με τη Ράστα Βέχτα,

Τέλος ο μοναδικός πρωτάρης στην Ευρώπη Αμερικανός του Προμηθέα είναι ο Κέι Τζέι Γουίλιαμς (25 χρόνων, 2,06 μ.), που στην κολεγιακή του καριέρα έπαιξε στο Murray State και το LSU, κατακτώντας τον τίτλο του «Παίκτη της Χρονιάς» στην OVC το 2022.