Ρεύμα: Επιδοτήσεις στους λογαριασμούς και τον Σεπτέμβριο

Η χονδρική τιμή του ρεύματος πλησιάζει τα 200 ευρώ ανά MWh, σημειώνοντας νέο ρεκόρ μέσα στους τελευταίους 18 μήνες, ιδιαίτερα μετά την ενεργειακή κρίση.

ρεύμα

Eπιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στον realfm 97,8, ο υπουργος σημείωσε πως υπάρχουν «οι πόροι από τη φορολογία και εξετάζεται η επιδότηση και τον Σεπτέμβριο μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών. Περιμένουμε να δούμε και τις τελικές τιμές που θα δώσουν οι πάροχοι».

«Είμαι πιο κοντά να πάμε σε επιδότηση. Δεν θεωρούμε ότι η τιμή που διαμορφώθηκε τον Αύγουστο βγαίνει για τα νοικοκυριά χωρίς μια μικρή ενίσχυση», πρόσθεσε.

Η χονδρική τιμή του ρεύματος πλησιάζει τα 200 ευρώ ανά MWh, σημειώνοντας νέο ρεκόρ μέσα στους τελευταίους 18 μήνες, ιδιαίτερα μετά την ενεργειακή κρίση. Παρόμοιες τιμές είχαν παρατηρηθεί τους πρώτους δύο μήνες του 2023, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 186 ευρώ/MWh τον Ιανουάριο και στα 153 ευρώ/MWh τον Φεβρουάριο. Στη συνέχεια, η τιμή ακολούθησε πτωτική πορεία, φτάνοντας τη χαμηλότερη μέση τιμή τον Απρίλιο του 2024 στα 58,6 ευρώ/MWh.

Από εκεί και πέρα, η τιμή του ρεύματος έχει ξεκινήσει μια έντονη ανοδική πορεία. Τον περασμένο μήνα, τον Ιούλιο, η μέση τιμή ήταν στα 140 ευρώ/MWh, ενώ τον Αύγουστο η μέση τιμή υπερβαίνει τα 130 ευρώ. Αν και αυτή είναι ελαφρώς χαμηλότερη, η συνεχιζόμενη ανοδική τάση ενδέχεται να την οδηγήσει και πάλι κοντά στα 140 ευρώ τις επόμενες δύο ημέρες, αύξηση δηλαδή σε λίγους μήνες πάνω από 140%.