Χορευτικός Όμιλος Αιγίου: Ένα καλοκαίρι γεμάτο δραστηριότητες

Πώς πέρασαν οι καλοκαιρινοί μήνες – Πώς μπορείτε να εγγραφείτε.

Χορευτικός

Γεμάτες εικόνες και εντυπώσεις γύρισαν από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, τον Ιούλιο, ολοκληρώνοντας έτσι το 47ο ταξίδι τους στο εξωτερικό.

Η 40μελής αποστολή του χορευτικού, που στην πλειοψηφία της αποτελούνταν από Αιγιωτόπουλα που ταξίδευαν για 1η φορά εκτός Ελλάδος, εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Kozara Ethno Festival 2024 (Cioff festival) που έλαβε χώρα στην πόλη και στα περίχωρα της Banja Luka στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ενώ η αποστολή διανυκτέρευσε κατά τη διαδρομή στις πόλεις του Βελιγραδίου και της Νις της Σερβίας. Την αποστολή του χορευτικού συνόδευσαν 4 μέλη του ΔΣ καθώς και οι 3 χοροδιδάσκαλοι Χ. Βαγενά, Α. Κωνσταντινίδου και Γ. Κατσίβελος. Στα πλαίσια του φεστιβάλ και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων στην Banja Luca και στην Piskavica, λειτούργησε περίπτερο προβολής των τοπικών μας προϊόντων που επιμελήθηκαν οι κυρίες του συμβουλίου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις επιχειρήσεις της πόλης μας: Ι.Κ. Αναστασόπουλος «ΚΡΙΝΟΣ», CAVINO A.E, 3Ε – coca cola, Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, Βοστιτσάνα – Δημήτριος Γιοβάς, Αγγελική Σπυροπούλου, Χρήστος Διαμαντόπουλος και Δ. Βουρδέρης και ΣΙΑ Ο.Ε που προσέφεραν αγαθά τόσο για το περίπτερο μας όσο και για τη διαδρομή. Ο πρόεδρος του ομίλου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει δώρα και προωθητικά έντυπα της περιοχής μας τόσο με τη δημοτική αρχή της Banja Luca όσο και με τους αρχηγούς των άλλων συγκροτημάτων κατά τη συνάντηση στο Δημαρχείο της πόλης.

Παραστάσεις στο Σήμαντρον

Ο Χορευτικός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έδωσε 2 παραστάσεις στο ξενοδοχείο Σήμαντρον στον Ελαιώνα Διακοπτού. Την Παρασκευή 19 Ιουλίου παρουσίασε χορούς από όλη την Ελλάδα με τμήματα νεαρών χορευτών, ενώ την Παρασκευή 9 Αυγούστου ομάδα νεαρών αλλά και ενηλίκων χορευτών παρουσίασαν παραδοσιακούς αλλά και λαϊκούς χορούς. Συνοδός χοροδιδάσκαλος η κ. Χρύσα Βαγενά.

Συμμετοχή στον εορτασμό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, στα πλαίσια του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παραβρέθηκε με τμήμα ενηλίκων χορευτών και μελών του Δ.Σ, την Τετάρτη 14 Αυγούστου, στον εσπερινό και στην συνέχεια είχε ενεργό ρόλο στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος από τον Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου μέσω των οδών Μελετοπούλων, Βασ. Κωνσταντίνου, Παναγιωτοπούλων και Μητροπόλεως, αφού χορευτές του είχαν την ευλογία να σηκώσουν στους ώμους τους την ιερά εικόνα κατά την περιφορά .

Συμμετοχή στο 20ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα

Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, προσκεκλημένος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών στις εκδηλώσεις του 20ου Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος το διήμερο 16 και 17 Αυγούστου , παρουσίασε χορούς με τμήμα ενήλικων χορευτών του και συνοδούς τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γιώργο Νικολόπουλο, τον ταμία κ. Παναγιώτη Πλάτανο και την χοροδιδάσκαλο κ. Χρύσα Βαγενά, την Παρασκευή 16 Αυγούστου στην πλατεία της Κέρτεζης Καλαβρύτων, εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει πέρσι στην Κλειτορία, στην αεικίνητη πρόεδρο του Συλλόγου της Κέρτεζης Κα Γεωργία Χασαποπούλου. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, την όμορφη εκδήλωση και την άψογη φιλοξενία.

Συμμετοχή στην παράσταση «Στο …γάμο του Καραγκιόζη»

Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2024» συμμετείχε με πολυμελή ομάδα και συνοδό την κ. Χρύσα Βαγενά, την Τετάρτη 28 Αυγούστου στην παράσταση του Θεάτρου Σκιών των Μπάμπη και Κώστα Μακρή που διεξήχθη στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς», με τίτλο «Στο ….γάμο του Καραγκιόζη» και με την συνοδεία ζωντανής μουσικής από τριμελή ορχήστρα. Μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε λαϊκό γλέντι για τους καλεσμένους του γάμου με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Έναρξη Εγγραφών και Μαθημάτων

Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου για 47η συνεχόμενη χρονιά, προσκαλεί στην χορευτική του οικογένεια όλους όσους αγαπούν τους παραδοσιακούς χορούς και τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό. Για πληροφορίες και εγγραφές στα χορευτικά τμήματα (παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων) μπορείτε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία του Ομίλου, Μελετοπούλων 6 Αίγιο ή να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2691020450, καθημερινά 19:00 έως 21:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής από 16 έως 27 Σεπτεμβρίου 2024. Διδάσκουν οι χοροδιδάσκαλοι του ομίλου: Χρύσα Βαγενά, Αθηνά Κωνσταντινίδου και Γιώργος Κατσίβελος (όλοι Γυμναστές απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στον παραδοσιακό χορό). Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024.