«Χάλκινες» Κουρέτα-Καραμπέτσου με την Εθνική Νέων Γυναικών

Νέων Γυναικών

Ένα ακόμα ευρωπαϊκό μετάλλιο στον υγρό στίβο μετάλλιο πανηγυρίζει η Ελλάδα, καθώς η Εθνική ομάδα πόλο Νέων Γυναικών νίκησε πριν από λίγο με 18-8 την Κροατία, στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ19 που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ και κατέκτησε την 3η θέση.

Βασικά μέλη της ελληνικής αποστολής η Ντένια Κουρέτα και η Αριάδνη Καραμπέτσου η οποία σημείωσε 5 γκολ, ενώ δύο γκολ σημείωσε η πρώτη και αμφότερες ήταν από τις πρωταγωνίστριες της νίκης.

Το ελληνικό συγκρότημα μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο την αναμέτρηση με την οικοδέσποινα της διοργάνωσης και πήρε την ρεβάνς για την ήττα με 13-14, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Α΄ομίλου, την Τρίτη (27/8).

Οι διεθνείς μας έβαλαν τις βάσεις για την τελική τους επικράτηση στο πρώτο ημίχρονο, όταν πήραν προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων (7-11), ενώ στα δύο επόμενα οκτάλεπτα έκαναν επίδειξη δύναμης. Σε ένα ακόμη παιχνίδι υπήρχε πλουραλισμός στην επίθεση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού σκόραραν εννέα παίκτριες, με την Καραμπέτσου να πετυχαίνει πέντε τέρματα.

Οκτάλεπτα: 4-6, 3-5, 1-5, 0-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Καραμπέτσου 5, Κοβάτσεβιτς 1, Φουράκη, Δρακωτού 2, Πιοβάν, Κλαψιανού 1, Κουρέτα 2, Γαλανοπούλου 1, Τριχά 4, Μπέτα 1, Τζωρτζακάκη 1, Τσιάρα.