Αιγιάλεια: Αναπάντητες οι εκθέσεις αυτοψιών στις παραλίες

Οι αυτοψίες της Κτηματικής στις παραλίες της Αιγιάλειας

αιγιάλεια

Ακόμα στα συρτάρια της Κτηματικής Υπηρεσίας Αχαΐας βρίσκονται οι εκθέσεις ελέγχων που πραγματοποίησε η Δημοτική Αστυνομία Αιγιάλειας τις προηγούμενες εβδομάδες για παράνομη κατάληψη αιγιαλού σε παραλιακές περιοχές. Μετά από συνεννόηση Δήμου-Κτηματικής, η υπηρεσία έκανε τους ελέγχους λόγω αδυναμίας της Κτηματικής να ελέγξει όλες τις καταγγελίες που γίνονταν στην πλατφόρμα MyCoast.

Οι έλεγχοι έγιναν σε πολλές παραλίες και τα τελικά πορίσματα παραδόθηκαν έγκαιρα από τον Δήμο στην Κτηματική. Ωστόσο, οι εκθέσεις παραμένουν στα συρτάρια της Υπηρεσίας μιας και μεσολάβησε η περίοδος των αδειών του Αυγούστου, όπου παραδοσιακά στην Ελλάδα όλα υπολειτουργούν.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται η Κτηματική να εξετάσει τα όσα έχουν συγκεντρωθεί από τον Δήμο και να προχωρήσει στις προβλεπόμενες κυρώσεις. Θυμίζουμε πως, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είχαν γίνει δεκάδες καταγγελίες, ακόμα και επώνυμες, για αυθαίρετες καταλήψεις αιγιαλού σε πολλές περιοχές. Εως σήμερα, στην περιοχή της Αιγιάλειας έχει γίνει μόνο μία αφαίρεση άδειας καταστήματος, καθώς ο έλεγχος είχε γίνει απευθείας από την Κτηματική, προτού δηλαδή αναλάβει δράση η Δημοτική Αστυνομία.