Ο ΟΣΕ στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΟΣΕ

Με σύνθημα «Ισχύς δια Τροχιάς», ο ΟΣΕ συμμετέχει στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το περίπτερο του θα είναι επισκέψιμο για το κοινό από το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες λειτουργίας της ΔΕΘ, στο Περίπτερο 15 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η παρουσία του ΟΣΕ στη ΔΕΘ έχει ως στόχο την υπεύθυνη ενημέρωση των επισκεπτών & επιχειρηματιών, για τις δυνατότητες του σιδηροδρομικού δικτύου. Η Διοίκηση του Οργανισμού προτίθεται στο πλαίσιο των επαφών της στην Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους της Κυβέρνησης, Επιμελητηρίων και φορέων, να αναφερθεί στο τιτάνιο και πολυεπίπεδο έργο που κάνει για την αποκατάσταση ζημιών του δικτύου από θεομηνίες και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού σιδηροδρόμου, με στόχο την ασφάλεια της μεταφοράς επιβατών κι εμπορευμάτων.

Στις προθέσεις της Διοίκησης είναι η προοπτική αξιοποίησης και του ανενεργού περιφερειακού δικτύου, αλλά και των σιδηροδρομικών σταθμών που μπορούν να διαμορφωθούν σε πολυχώρους αναψυχής με έμφαση στον μουσειακό τους χαρακτήρα.

Η Διοίκηση προτίθεται να αναφερθεί και στο Κοινωνικό Έργο που επιτελεί ο Οργανισμός.

Τέλος, στο πλαίσιο της ΔΕΘ και της συμμετοχής της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8/9, η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασία (ΜΟU) του ΟΣΕ με τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους (DB), που σκοπό έχει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας επάνω σε θέματα εκπαίδευσης του προσωπικού με έμφαση στην ασφάλεια και την παρακολούθηση των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων.