Αφιερωμένη σε Αθλητισμό και Εθελοντισμό η έναρξη της 21ης «AgreXa»

Δείτε το πρόγραμμα των εγκαινίων

Αθλητισμό

Αφιερωμένη στη νέα γενιά, στον αθλητισμό και στον εθελοντισμό είναι η πρώτη ημέρα της 21ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας, «AgreXa 2024» η οποία ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στον παραδοσιακό οικισμό της Χαλανδρίτσας, στον Δήμο Ερυμάνθου, μ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

«Με ενσυναίσθηση, ευγνωμοσύνη και ευθύνη έχουμε αφιερώσει την πρώτη ημέρα της Έκθεσης στα παιδιά μας, το μέλλον του τόπου μας που μας έκαναν για ακόμη μία χρονιά υπερήφανους, καταφέρνοντας να κατακτήσουν την κορυφή, είτε ως αριστούχοι, είτε ως εισαχθέντες στα πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας. Επίσης, τιμούμε τις αθλητικές ομάδες του Δήμου μας που διακρίθηκαν στα τοπικά πρωταθλήματα προάγοντας την αξία του αθλητισμού. Ξεχωριστή όμως θα είναι κι εφέτος η παρουσία των εθελοντών μας, των μελών του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών περιοχής Κ.Υ. Χαλανδρίτσας κι όλων των εθελοντών αιμοδοτών με τη «Φλόγα της Αγάπης» που με την ανιδιοτελή τους προσφορά ‘φωτίζουν’ τον τόπο μας. Νέοι, εθελοντές και αθλητές αποτελούν από τα πλέον υγιή και ‘ζωντανά κύτταρα’ της κοινωνίας μας που οφείλουμε να υποστηρίζουμε, να τιμούμε και να συνεπιδρούμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της «AgreXa 2024» για την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής:

19:30 Έναρξη της 21ης «AgreXa 2024»
Χορευτικό Καλωσόρισμα: από τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλανδρίτσας, Πολιτιστικό & Χορευτικό Σωματείο Τριταίας Σκιαδά Αχαΐας και Σταυροδρομίου

Αθλητισμό

20:00 Βραβεύσεις Αριστούχων μαθητών των σχολείων του Δήμου Ερυμάνθου

21:00 Άφιξη Φλόγας 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών. Η «Φλόγα της Αγάπης», που ξεκίνησε το ταξίδι της στις 26/7 από την Αθήνα και θα καταλήξει στις 18/10 στην Σπάρτη, θα φτάσει στον Δήμο Ερυμάνθου με τους Λαμπαδηδρόμους να διασχίζουν την Έκθεση και να μεταφέρουν το μήνυμα ζωής!

21:30: Τιμητικές διακρίσεις στις ποδοσφαιρικές ομάδες που διακρίθηκαν στην αθλητική περίοδο 2023 – 2024: Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ – Πρωταθλητή Β΄ Κατηγορίας και
Α.Ο. και ΠΕΙΡΟ ΙΣΩΜΑΤΟΣ – Πρωταθλητή Γ΄ Κατηγορίας

21:45 Βραβεύσεις Εισακτέων από τα σχολεία του Δήμου Ερυμάνθου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

22:15 Χορευτικό ταξίδι στην Ελλάδα: από το Αχαϊκό Εργαστήρι Πολιτισμού και Παράδοσης