Εγκλωβισμένη σε δικαστικό «πάγο» η τουριστική επένδυση Ευμορφίδη στα Αραχωβίτικα Αχαΐας

Νεότερα αναμένονται από αυτό φθινόπωρο, καθώς πιθανολογείται πως θα βγουν οι δικαστικές αποφάσεις επί των δύο αιτήσεων ανακοπής του πλειστηριασμού που εκδικάστηκαν πριν από έναν χρόνο.

δικαστικό
Εγκλωβισμένη στα χρονοβόρα γρανάζια της δικαιοσύνης παραμένει η μεγάλη τουριστική επένδυση των αδελφών Παύλου και Μιχάλη Ευμορφίδη της COCO MAT στα Αραχωβίτικα Αχαΐας.

Η εταιρεία εκμετάλλευσης τουριστικών ακινήτων «Μπλε Κέδρος» που απέκτησε το εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια ξενοδοχείο Alexander Bay μέσω πλειστηριασμού που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2022, βρίσκεται ακόμα σε στάση αναμονής γιατί οι διαδικασίες μεταβίβασης του ακινήτου έχουν παγώσει λόγω ανακοπών.

Οπως πληροφορείται το pelop.gr από αξιόπιστες πηγές, μια αίτηση ανακοπής κατά του πλειστηριασμού της Cepal έχει καταθέσει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, επιχειρηματίας Κώστας Αντζουλάτος, επικαλούμενος το νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε την εποχή εκείνη για τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων.

Η δεύτερη αίτηση ανακοπής έχει κατατεθεί από τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Αθανάσιο Στεφανόπουλο και ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου My Way στην Πάτρα, που συμμετείχε στον πλειστηριασμό του Alexander Bay, αλλά δεν κρίθηκε προτιμητέος από την Cepal, που ανακήρυξε πλειοδότη την εταιρεία «Μπλε Κέδρος» των αδελφών Ευμορφίδη. Η εταιρεία αναδείχθηκε πλειοδότης, κυριολεκτικά μια ανάσα πριν λήξει η διαδικασία του πλειστηριασμού, προσφέροντας το τίμημα των 1,8 εκατ. ευρώ, ήτοι περίπου 500.000 ευρώ παραπάνω σε σχέση με την τιμή πρώτης προσφοράς, η οποία μετά από μια σειρά προηγούμενων άγονων πλειστηριασμών, έπεσε στα 1,325 εκατ. ευρώ έναντι 2,039 εκατ. ευρώ, που είχε αρχικά οριστεί.

Νεότερα αναμένονται από αυτό φθινόπωρο, καθώς πιθανολογείται πως θα βγουν οι δικαστικές αποφάσεις επί των δύο αιτήσεων ανακοπής του πλειστηριασμού που εκδικάστηκαν πριν από έναν χρόνο.

Το Alexander Bay ανήκε σε ξενοδοχειακή και οικοδομική εταιρεία του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Αντζουλάτου, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια έχει πάψει να λειτουργεί με αποτέλεσμα να έχει αφεθεί στην εγκατάλειψη και τη φθορά του χρόνου με τον περιβάλλοντα χώρο σήμερα να θυμίζει ζούγκλα.

δικαστικό

Τα αδέρφια Ευμορφίδη

Σύμφωνα με τους αδελφούς Ευμορφίδη, το ακίνητο στα Αραχωβίτικα Αχαΐας, θα είναι η μεγαλύτερη επένδυση που θα έχει κάνει ποτέ η εταιρεία στα τουριστικά ακίνητα. Πρόκειται για ένα ακίνητο 23 στρεμμάτων πάνω στη θάλασσα, στον Κορινθιακό κόλπο, όπου σχεδιάζεται η ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων και κατοικιών προς διάθεση.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η δόμηση θα είναι άνω των 10.000 τ.μ., ενώ και στην περίπτωση αυτή η τιμή για την απόκτηση του ακινήτου ήταν πολύ ελκυστική. Το στρέμμα στην περιοχή κοστίζει αυτή την στιγμή 400.000- 450.000 ευρώ, αλλά μέσω του πλειστηριασμού τα 23 στρέμματα αποκτήθηκαν προς 1,8 εκατ. ευρώ, δηλ. προς 72.260 ευρώ το στρέμμα. Επομένως ήταν μια πολύ καλή τοποθέτηση.

Διαβάστε επίσης:

Γίνεται πράξη η ανάπλαση: Πέφτουν οι υπογραφές και ξεκινούν σύντομα οι εργασίες στην παραλιακή του Ρίου

Η πρώτη δήλωση Φρέντι Μπελέρη μετά την αποφυλάκισή του: «Ο αγώνας μου τώρα αρχίζει»

Χαλκιδική: Στον Άρειο Πάγο ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ

Στη Θεσσαλία ο Μητσοτάκης: Σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του στη Φαρκαδόνα

Γερμανία: Ο ακροδεξιός Χέκε του AfD έχει καταδικαστεί για συνθήματα των ναζί ΒΙΝΤΕΟ