«Welcome to UP 2024»: Μεγάλη υποδοχή φοιτητών στα 60 χρόνια του Πανεπιστημίου Πατρών

Ετοιμασίες για το φετινό «Welcome to UP»,  των φοιτητών σε Πάτρα, Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

 

Welcome to UP Στη συνέντευξη Τύπου Λένα Αλμπάνη, Χρήστος Μπούρας, Τάκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Φωτάκης

Η αντίστροφη μέτρηση για το «Welcome to UP  2024», το Φεστιβάλ Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το διάστημα 15-19 Οκτωβρίου, έχει ήδη ξεκινήσει και οι διοργανωτές έδωσαν χθες Δευτέρα 2/09/2024, συνέντευξη Τύπου.

«Πρόκειται για τη μεγάλη διοργάνωση νεολαίας του φθινοπώρου, η οποία με αφετηρία την Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας ετοιμάζεται να κατακτήσει τις πόλεις υποδοχής νέων φοιτητών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μεταφέροντας μηνύματα δημιουργίας, σύνθεσης, γνώσης, χαράς και συνεργασίας» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο οποίος αποκάλυψε κι ότι ετοιμάζεται ένα μεγάλο συνέδριο με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων λειτουργίας του Ιδρύματος, στο οποίο θα δώσουν «παρών» πρώην απόφοιτοι, φορείς, ο επιχειρηματικός κόσμος, καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων κ.ά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ερευνας και Καινοτομίας Τάκης Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη δήλωσε τα εξής: «Η ΠΔΕ δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει σε αυτήν τη γιορτή νεότητας που αναδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς της Πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία και δημιουργεί όμορφες εμπειρίες κι αναμνήσεις σε όλους. Θέλουμε να κάνουμε τους νέους φοιτητές να αγαπήσουν την περιοχή μας και -γιατί όχι;- να μείνουν εδώ στο υπόλοιπο της ζωής τους. Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι ένας πνεύμονας ζωής κι ανάπτυξης που συμβάλει στην ευημερία των πολιτών».

Για τη διεύρυνση του «Welcome to UP» στην Αιτωλοακαρνανία μίλησαν και οι εκπρόσωποι των Δήμων Αγρινίου και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Βασίλης Φωτάκης και Δημήτρης Πετρόπουλος αντίστοιχα. Ο πρώτος, με την ιδιότητα του αντιδημάρχου και του αναπληρωτή δημάρχου τόνισε τα εξής: «Συγχαρητήρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών και προσωπικά στον πρύτανη κ. Μπούρα για αυτήν την προσπάθεια, η οποία δίνει στους φοιτητές την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την περιοχή μας και μέσω του Πολιτισμού να νιώσουν ότι η Δυτική Ελλάδα τους αγκαλιάζει». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο δεύτερος, ο οποίος φέρει την ιδιότητα του αντιδημάρχου Πολιτισμού, Μουσείων και Βιώσιμου Τουρισμού του Δήμου Μεσολογγίου: «Είναι τιμή και χαρά μας που συμμετέχουμε σε αυτή τη δράση, η οποία αποδεικνύει πόσο άρρηκτα συνδεδεμένη είναι η φοιτητική κοινότητα με την περιοχή μας».

Τέλος, η αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας Λένα Αλμπάνη στάθηκε στο ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες γίνονται μόνο σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και ότι η προσπάθεια του Πανεπιστημίου της Πάτρας φανερώνει τη σταθερά ανοδική του πορεία.

Για την ιστορία, το φετινό «Welcome to UP» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνέδριο με θέμα τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης, αθλητικές δραστηριότητες, επισκέψεις σε τοπόσημα της περιοχής, ξεναγήσεις με το διώροφο λεωφορείο, εκπτωτικές προσφορές στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής, ταινίες μικρού μήκους, αστρονομικές παρατηρήσεις, συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου κ.ά.
Αίσθηση προκάλεσε και το μήνυμα με το οποίο έκλεισε την παρουσίαση ο Χρήστος Μπούρας: «Εμείς προχωράμε με το συν, όχι με το αντί».

Από τη συνέντευξη απουσίασαν λόγω θέματος υγείας ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο Νίκος Ασπράγκαθος, που εκτός Πατρών.