Στην Κ. Αχαΐα ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2004, Πάολο Μπετίνι

Κ. Αχαΐα

Ο Ιταλός χρυσός Ολυμπιονίκης στην ποδηλασία δρόμου το 2004, Πάολο Μπετίνι, κάνει ποδηλατική πορεία 1.000 χιλΙομέτρων στην Ελλάδα ξεκινώντας από την Κατερίνη και βρέθηκε στην Κ. Αχαΐα.

Εκεί τιμήθηκε από τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, ο οποίος υποδέχθηκε τον στο Δημαρχείο, μαζί με Αντιδημάρχους, τονίζοντας: «Η Δυτική Αχαΐα καλωσορίζει έναν άνθρωπο σύμβολο που μέσα από την αθλητική του διαδρομή εμπνέει σε παιδιά και εφήβους, υγιή πρότυπα συμπεριφοράς. Ο Πάολο Μπετίνι πρεσβεύει τις αξίες του Ολυμπισμού, το ευ αγωνίζεσθε,  την ευγενή άμιλλα και το πνεύμα του αθλητισμού».

Από την πλευρά του ο Πάολο Μπετίνι ευχαρίστησε τον κ. Αλεξόπουλο για την υποδοχή και τη φιλοξενία. Παρόντες, ήταν o πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλης Διαμαντόπουλος και η πρέσβειρα επί τιμή στην Τοσκάνη της Ιταλίας Έλενα Κονστάντος.

Να αναφέρουμε ότι ο σπουδαίος Ιταλός πρωταθλητής έχει 71 νίκες ως επαγγελματίας ποδηλάτης αγωνιζόμενος από το 1997 έως το 2008. Εκτός από το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα, ο Μπετίνι κέρδισε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2006 και του 2007. Την Πέμπτη αναμένεται να ολοκληρώσει την ποδηλατική του…βόλτα στην Ελλάδα στην Αθήνα, εκεί όπου και θα τιμηθεί από τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα.