Φ. Ζαΐμης: Έργο προστασίας ακτής αλλά και βιώσιμης κινητικότητας στο Ρίο

Τι σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ζαΐμης

“Η σημερινή υπογραφή σφραγίζει μια οραματικά δύσκολη αλλά ρεαλιστική προσπάθεια για την προστασία, ανάπλαση και ανάδειξη της παράκτιας ζώνης της Πάτρας στην περιοχή Ρίου – Αγίου Βασιλείου”.

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης για το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Ρίου.

Συνεχίζοντας ο κ. Ζαΐμης αναφέρει χαρακτηριστικά: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς συνέβαλα και εγώ δίπλα στον Περιφερειάρχη μας, Νεκτάριο Φαρμάκη και με τους υπόλοιπους συναδέλφους για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για την περιοχή μας. Η αρχική προσπάθεια για ένα έργο προστασίας της διάβρωσης των ακτών και αναπλήρωσης ακτής εμπλουτίστηκε και αναβαθμίστηκε καθοριστικά με την συνδρομή μου σ’ ένα έργο ευρύτερης ανάπλασης που περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο και δίνει προτεραιότητα στον πεζό, τον ποδηλάτη και την βιώσιμη κινητικότητα.

Ζαΐμης

Πρόκειται για ένα έργο που αφενός θα συμβάλει στην προστασία της παραλιακής ζώνης από το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών, αφετέρου πρόκειται να δώσει μια άλλη πνοή στην περιοχή, αναδεικνύοντας όλο το παραλιακό μέτωπο με τη δημιουργία δρόμου ειδικών προδιαγραφών και ποδηλατόδρομου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών.
Θέλω να εξάρω ιδιαίτερα την προσπάθεια του Περιφερειάρχη μας Ν. Φαρμάκη, των υπηρεσιακών παραγόντων καθώς και των μελετητών για τη θετική έκβαση αυτής της προσπάθειας.

Θα συνεχίσω να συμβάλλω και να παρακολουθώ το έργο και από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας προκειμένου να τηρηθούν οι απαιτούμενες προδιαγραφές, έχοντας ως στόχο το συγκεκριμένο έργο να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες περιοχές της Αχαΐας που έχουν παρόμοια προβλήματα”.