ΚΟΕ: Ο απολογισμός του πρόεδρου Κυριάκου Γιαννόπουλου

ΚΟΕ

«Αντιμετωπίσαμε τεράστιες αθλητικές προκλήσεις όταν αναλάβαμε τη διοίκηση, αλλά με αγάπη για τον Υγρό Στίβο, όραμα, σχέδιο και το πρόγραμμα που είχαμε, μας βοήθησε όλους να προχωρήσουμε και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα (2/9) στα γραφεία της ΚΟΕ, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Κυριάκος Γιαννόπουλος έκανε τον απολογισμό της θητείας του ΔΣ επί της προεδρίας του και ξεδίπλωσε το όραμα για τη νέα τετραετία.

«Ήταν η πιο πετυχημένη πορεία στην ιστορία της ΚΟΕ και σε αυτά τα τρισήμιση χρόνια δείξαμε απόλυτη προσήλωση στο πρόγραμμά μας. Η Ομοσπονδία μεγάλωσε» υπογράμμισε.

Επίσης, αναφέρθηκε στις αρχαιρεσίες, οι οποίες θα διεξαχθούν στα Γιάννενα το ερχόμενο Σάββατο (7/9) καθώς και στα επόμενα βήματα που θα γίνουν από την στιγμή που θα πάρει το χρίσμα από τα σωματεία.

Πάντως, πριν ξεκινήσει τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης, ο πρόεδρος της ΚΟΕ έδωσε συγχαρητήρια στις Εθνικές ομάδες Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, για την παρουσία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων, στη Λίμα του Περού και ειδικότερα στην Ζωή Καράγγελου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ελεύθερο Σόλο. Επίσης, συνεχάρη την Εθνική Νέων Γυναικών για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο Ζάγκρεμπ. Ακόμη, αναφέρθηκε στο ασημένιο μετάλλιο που πήρε ο Απόστολος Χρήστου στα 200μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ενώ επισήμανε πως περίμενε μετάλλιο από την Εθνική ομάδα Ανδρών στη συγκεκριμένη διοργάνωση και μια καλύτερη πορεία των Γυναικών.

 

Αναλυτικά όσα είπε ο Πρόεδρος στην εισαγωγή του:

«Καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στη σημερινή απολογιστική συνέντευξη τύπου.

Βρισκόμαστε μόλις μερικά 24ώρα πριν από τις εκλογές στις 7 Σεπτεμβρίου της ομοσπονδίας μας στα Γιάννενα και θα μου επιτρέψετε να κάνω ένα σύντομο απολογισμό της θητείας της παρούσας διοίκησης, πριν απαντήσω στις ερωτήσεις σας.

Όπως ενδεχομένως θα θυμάστε παραλάβαμε τη διοίκηση της ομοσπονδίας τον Απρίλιο του 2021, ύστερα από ένα σκληρό lock down, αποτέλεσμα του οποίου ήταν πολλοί αθλητές μας να σταματήσουν τα αθλήματα που η ομοσπονδία μας καλλιεργεί. Μέσα σε λίγους μήνες, είχαμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας τεράστιες αθλητικές προκλήσεις, όπως ήταν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη, τα προολυμπιακά τουρνουά και βέβαια τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο, εκτός βέβαια όλων των εσωτερικών πρωταθλημάτων που είχαν προγραμματιστεί. Παράλληλα εντός του Διοικητικού Συμβουλίου υπήρχαν Σύμβουλοι από 2 παρατάξεις, όπως είχαν προκύψει από τις πρόσφατες εκλογές, με νέους ανθρώπους που σε πολλές των περιπτώσεων δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και που δεν είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν. Η πρόκληση ήταν μεγάλη. Η αγάπη όμως για τον υγρό στίβο, το όραμα, το σχέδιο και το πρόγραμμα που είχαμε, μας βοήθησαν όλους να προχωρήσουμε και να λύσουμε τα θέματα που είχαμε. Θέλω στο σημείο αυτό να σημειώσω τα εξής. Ήμασταν μια καινούργια διοίκηση με άλλο σκεπτικό, άλλη νοοτροπία, τελείως διαφορετικό τρόπο δουλειάς. Δεν ήμασταν η συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης, έστω και αν πατήσαμε οικονομικά σε ένα προϋπολογισμό που δεν είχαμε καταρτίσει εμείς. Έχει μεγάλη σημασία. Και σε αυτά τα νέα δεδομένα είναι νομίζω προφανές ότι δεν χωρούσαν όλοι. Και κυρίως όσοι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες, αν και δοκιμάστηκαν. Παρακαλώ κρατήστε το αυτό. Σε κάθε περίπτωση όμως η βασική προεκλογική δέσμευση ότι θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, έγινε πράξη, όπως είχαμε κατ’ επανάληψη τονίσει.

 

 

Από εκείνες τις ημέρες μέχρι και σήμερα νομίζω ότι είναι γνωστό τι ακριβώς έγινε και αποτελεί μια από τις πιο πετυχημένες, αν όχι την πιο πετυχημένη πορεία στην ιστορία της ομοσπονδίας μας.

 

Στην πιο δύσκολή αθλητική χρονική περίοδο, αυτά τα 3,5 χρόνια, ξεδιπλώσαμε με απόλυτη προσήλωση, με σχέδιο και εργατικότητα το πρόγραμμά μας. Θα ήθελα να τονίσω ότι βρεθήκαμε μπροστά σε 2 Ολυμπιάδες, 3 Παγκόσμια και 2 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα μόνο σε επίπεδο ανδρών – γυναικών, χωρίς να συμπεριλάβω τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά όλων των κατηγοριών, όλων των αθλημάτων μας.

 

Παράλληλα με συγκεκριμένο επικοινωνιακό πλάνο και αγωνιστικό σχεδιασμό ξαναφέραμε τα παιδία πίσω στις πισίνες, σε σημείο που σήμερα έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τον αριθμό αθλητών που είχαμε πριν αναλάβουμε τη διοιήκηση, μπορέσαμε και ενσωματώσαμε τον εσωτερικό μας σχεδιασμό σε ένα απαιτητικό καλεντάρι και βάλαμε τις βάσεις ανάπτυξης σε όλα τα σπορ, με ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. Η ομοσπονδία μας μεγάλωσε. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τον Χίλωνα, όπου είμαστε σταθερά πρώτοι τα τελευταία χρόνια μεταξύ όλων των ομοσπονδιών, και δεν χρειάζονται αριθμοί και αναλύσεις.

 

Αγαπητοί φίλοι,

Τα αγωνιστικά αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά και ενδεχομένως αν τα απαριθμούσαμε να χρειαζόμασταν πολλές ώρες. Θα επισημάνω όμως  κάποια θέματα που θεωρώ ότι χρήζουν ιδιαίτερης αναφοράς.

 

Την επικοινωνιακή μας πολιτική σε όλα τα social media και την ανάπτυξη του ΚΟΕ TV με σχεδόν 80% κάλυψη ζωντανά όλων των αθλημάτων.

Την απόλυτη προσήλωση και δέσμευση μας ότι θα είμαστε δίπλα στα μέλη μας. Οι συνεργάτες μου και εγώ γυρίσαμε όλη την Ελλάδα σχεδόν 2 και 3 φορές στο 90%. Βρεθήκαμε, μιλήσαμε, ακούσαμε όλα τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Λύσαμε ή ενσωματώσαμε στον σχεδιασμό μας τα περισσότερα. Όχι όλα

Διοργανώσαμε πληθώρα διεθνών διοργανώσεων σε όλη την επικράτεια, σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, με αποκορύφωμα το World Cup, καθώς και τοAcropolis που το πήραμε από τα αζήτητα και σήμερα συγκαταλέγεται στα κορυφαία του κόσμου.

Οι εσωτερικές μας διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια όπως είχαμε υποσχεθεί.

Σχεδιάσαμε και εφαρμόσαμε το πλάνο μας στο marketing, σε σημείο που πλέον πολλές επιχειρήσεις μας εμπιστεύονται και μας βοηθούν στην υλοποίηση των σχεδίων μας. Τους ευχαριστώ πολύ.

Προχωρήσαμε με τόλμη στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών μας και συνεχίζουμε.

Βελτιώσαμε στον ύψιστο βαθμό τις σχέσεις μας με την παγκόσμια και ευρωπαϊκή ομοσπονδία, σε σημείο που 9 Έλληνες σήμερα κατέχουν σημαντικές θέσεις και υπερασπίζονται τις θέσεις μας στο διεθνές επίπεδο.

Είμασταν απόλυτα προσηλωμένοι στα οικονομικά μας δεδομένα και δεν πήραμε ποτέ το ρίσκο έστω και λίγο να ξεφύγουμε. Η απόφαση μας μέσα από την τελευταία Γενική Συνέλευση να προσλάβουμε ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών, λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Ανταμείψαμε και αναδείξαμε προπονητές και αθλητές όπως τους άξιζε. Τους παρείχαμε στο βαθμό που μπορούσαμε, τις συνθήκες εκείνες που επιβάλλει ο σύγχρονος τρόπος προπόνησης. Είμασταν πάντα δίπλα τους με τα αγωνιστικά αποτελέσματα να είναι εμφανή, με αποκορύφωμα την συμμετοχή 45 αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Εκσυγχρονίσαμε το καταστατικό μας 2 φορές τουλάχιστον, ακολουθώντας με σεβασμό τις «επιταγές» του νόμου.

Αναβαθμίσαμε τα Διοικητικά Συμβούλια (55), τις Εκτελεστικές Επιτροπές (86) και τις Γενικές μας Συνελεύσεις, όπου όλοι είχαμε το δικαίωμα λόγου, άποψης και κριτικής σε περιβάλλον που αρμόζει στο μέγεθος της ομοσπονδίας μας.

Είμασταν παρόντες σε θέματα και συναντήσεις που απασχολούσαν την ΚΟΕ, τόσο με την πολιτεία, όσο και με την ΕΟΕ με απόλυτο σεβασμό στην ιεραρχία.

Αναπτύξαμε όλα τα αθλήματα, με καμπ προετοιμασίας, ετοιμάσαμε τις επόμενες γενιές των εθνικών μας ομάδων – χωρίς η πόρτα να κλείνει για κανένα –

Με τη συμβολή της πολιτείας βρήκαμε χώρους προπόνησης των εθνικών μας ομάδων, και με αυτό τον τρόπο λύσαμε ένα μεγάλο πρόβλημα που μας απασχολούσε, έστω και δεν καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες μας.

Για να προλάβω ενδεχόμενη ερώτηση σας, θα ήθελα να πω, πως όλα αυτά έγιναν με συνεργασία όλων – διοίκηση και προσωπικό της ομοσπονδίας – και με απόλυτη προσήλωση στο πλάνο και με σκληρή δουλεία πολλών ανθρώπων, σε όλη την Ελλάδα. Και θέλω να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό τα μέλη – σωματεία μας για την καλή συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα.

Αλλά υπάρχει και η επόμενη μέρα. Γιατί η ομοσπονδία μας μεγάλωσε και χρειάζεται να προσαρμόσουμε τα πλάνα μας σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της εποχής προκειμένου να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, σύγχρονοι και αποδοτικοί».