Φτώχεια και περιστολή δαπανών στο «Κωνσταντοπούλειο»: Ο φόβος και οι «ημετεροι» του Ευγηρείου της Πάτρας

Η καταγγελία που απεστάλη στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» είναι έγγραφη και επώνυμη από άτομο που εργάζεται στο ίδρυμα. Τη διερευνήσαμε και διαπιστώσαμε ότι διερμηνεύει τα (φοβικά) αισθήματα και άλλων συναδέλφων του.

Φτώχεια Συρρικνωμένο το προσωπικό του Κωνσταντοπούλειου

«Δέκα παλαιοί μείναμε (σ.σ. Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο) και φοβόμαστε ότι θα μας διώξουν, γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να δεχόμαστε απειλές και “μπούλινγκ”. Να μας βοηθήσει κάποιος να κρατήσουμε τις δουλειές μας».

Η καταγγελία που απεστάλη στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» είναι έγγραφη και επώνυμη από άτομο που εργάζεται στο ίδρυμα. Τη διερευνήσαμε και διαπιστώσαμε ότι διερμηνεύει τα (φοβικά) αισθήματα και άλλων συναδέλφων του.

Δεν είναι κρυφό ότι λόγω οικονομικής στενότητας, η διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων και περικοπές στα λειτουργικά έξοδα. Εν προκειμένω, ουδείς μπορεί να ψέξει έναν φορέα, όταν κατ’ ανάγκη πρέπει να ληφθούν δυσάρεστες αποφάσεις για να μην αναγκασθεί να βάλει λουκέτο.

Ομως, στην καταγγελία αναφέρεται ότι ναι μεν απολύθηκαν, συνταξιοδοτήθηκαν ή αποχώρησαν οικειοθελώς 40 υπάλληλοι, ωστόσο «μετά τις απολύσεις έβαλαν για δουλειά ξαδέρφια, ανίψια, γαμπρούς και φίλους!». Από τη Διοίκηση εκείνο που επανειλημμένα τονίζεται είναι ότι αποτέλεσε μονόδρομο η μείωση του μισθοδοτικού κόστους και δεν στερείται αλήθειας αυτή η αναγκαιότητα.

Από την άλλη πλευρά, όμως, καταγγέλλεται ότι οι προσλήψεις οι οποίες έγιναν, υπηρέτησαν αποκλειστικά και μόνο την «αρχή» του βολέματος ημετέρων…

Ερχεται δε, η καταγγελία να επιρρίψει ευθύνες στην εποπτεύουσα δημοτική αρχή και υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά ότι ο «δήμαρχος κάνει ότι δεν βλέπει…».

Επιμύθιο: Τα έσοδα του Κωνσταντοπούλειου είναι όντως συρρικνωμένα. Το αποθεματικό του σε λίγο θα πιάσει πάτο. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες κατ΄ανάγκη, δεν έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά προηγούμενων χρόνων. Οι δε τρόφιμοι, ενώ το μάξιμουμ της φιλοξενίας του ιδρύματος προβλέπει 105 άτομα, ανέρχονται μόλις σε 63… Μπορεί, εν τέλει, η δημοτική αρχή να αναστρέψει τη συνολικά φθίνουσα πορεία του Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανώλη αιγοπροβάτων: Πού εντοπίστηκε νέο κρούσμα στην Αιτωλοακαρνανία

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες φουρτούνες στην Κουμουνδούρου με την αλλαγή του ονόματος, τι γίνεται με τον Πολάκη

Πως οι αντάρτες Χούθι προκαλούν νέο κύμα αυξήσεων στην τιμή του καφέ – Τι λένε παράγοντες της αγοράς

Κρήτη: Πώς ξεκίνησε η συμπλοκή με το Γάλλο τουρίστα έξω από μπαρ στο Ρέθυμνο ΒΙΝΤΕΟ

Πότε γυρίζουμε τους δείκτες μια ώρα πίσω;

Η «τρέλα του ανανά» προς αναζήτηση συντρόφου που σαρώνει στην Ισπανία