Ουκρανία: 7 νεκροί από ρωσική επίθεση στην Λβιβ ΦΩΤΟ

Μεταξύ των νεκρών ήταν ένα μωρό και δύο κορίτσια ηλικίας εννέα και 14 ετών, καθώς και μια γυναίκα που εργαζόταν ως μαία στην πόλη, δήλωσαν αξιωματούχοι.

ουκρανία

Επτά άνθρωποι, εκ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν στην Λβιβ της Ουκρανίας στα δυτικά σύνορα της χώρας, κατά τη διάρκεια ενός νέου κύματος ρωσικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα χτυπήματα ήρθαν μετά τον βομβαρδισμό της Πολτάβα χθες που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 50 ανθρώπων.

Ο δήμαρχος του Λβιβ, Andriy Sadovy, δήλωσε ότι η Ρωσία επιτέθηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και υπερηχητικούς πυραύλους νωρίς την Τετάρτ στην πόλη.

Μεταξύ των νεκρών ήταν ένα μωρό και δύο κορίτσια ηλικίας εννέα και 14 ετών, καθώς και μια γυναίκα που εργαζόταν ως μαία στην πόλη, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Εκρήξεις ακούστηκαν επίσης πάνω από την πρωτεύουσα Κίεβο καθώς η αεράμυνα προσπαθούσε να αποκρούσει τους ρωσικούς πυραύλους.

Εν τω μεταξύ, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα ξενοδοχείο χτυπήθηκε και τα κοντινά οικοδομικά τετράγωνα υπέστησαν ζημιές στην πόλη Kryvyy Rih, σύμφωνα με αξιωματούχους. «Δόξα τω Θεώ, όλοι είναι ζωντανοί τώρα», δήλωσε ο δήμαρχος Oleksandr Vilkul.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι ολόκληρη η χώρα έχει τεθεί σε αεροπορικό συναγερμό.

Σύμφωνα με το iefimerida, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης στην Λβιβ και ο κ. Sadovy δήλωσε ότι περισσότερα από 50 κτίρια στην καρδιά της πόλης είχαν υποστεί ζημιές, συμπεριλαμβανομένων σπιτιών, σχολείων και κλινικών.

Η Λβιβ έχει σε μεγάλο βαθμό γλιτώσει από τις χειρότερες μάχες κατά τη διάρκεια των δυόμισι ετών του πολέμου, αλλά την περασμένη εβδομάδα, ρωσικά πλήγματα στόχευσαν τις ενεργειακές υποδομές της πόλης προκαλώντας διακοπές, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Δείτε φωτογραφίες μετά την ρωσική επίθεση στην Λβιβ

Ουκρανία

Ουκρανία

Ουκρανία

Ουκρανία

 

Διαβάστε επίσης:

Εως και 60 δόσεις η αποπληρωμή των οφειλών στους Δήμους, τι ισχύει για το «κούρεμα» προστίμων

Πανώλη αιγοπροβάτων: Πού εντοπίστηκε νέο κρούσμα στην Αιτωλοακαρνανία

ΝΑΤΟ: «Σηκώνονται» πολωνικά και συμμαχικά μαχητικά μετά τις νέες ρωσικές επιδρομές στην Ουκρανία ΒΙΝΤΕΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες φουρτούνες στην Κουμουνδούρου με την αλλαγή του ονόματος, τι γίνεται με τον Πολάκη

Καιρός: Ζέστη και καταιγίδες σήμερα 4/9, η πρόγνωση για την Πάτρα, πότε αλλάζουν τα δεδομένα