Η ΚΕΔΗΠ-Πατρινό Καρναβάλι συμμετέχει στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η συμμετοχή της ΚΕΔΗΠ εκπροσωπεί την πόλη της Πάτρας στο περίπτερο της ΠΔΕ που θα είναι 104 τμ και θα στεγαστεί στο Pavilion 6, stand 4.

Καρναβάλι Από την περσινή συμμετοχή του Πατρινού Καρναβαλιού στην ΔΕΘ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά από πολλά χρόνια ο ιστορικός θεσμός του Πατρινού Καρναβαλιού θα εκπροσωπηθεί στην κορυφαία έκθεση της χώρας, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εκπέμποντας μήνυμα εξωστρέφειας σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

Η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας θα λάβει μέρος στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που θα πραγματοποιηθεί στη συμπρωτεύουσα από το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου έως και τη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, μέσω της συμμετοχής της στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή ευκαιρία προβολής και επικοινωνίας του Πατρινού Καρναβαλιού, που αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα συγκριτικά πλεονεκτήματα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας. Μάλιστα η συμμετοχή της ΚΕΔΗΠ εκπροσωπεί την πόλη της Πάτρας στο περίπτερο της ΠΔΕ που θα είναι 104 τμ και θα στεγαστεί στο Pavilion 6, stand 4.

Φέτος για δεύτερη φορά κεντρικό ρόλο θα έχει η παρουσίαση του έργου των καλλιτεχνών του Καρναβαλικού Εργαστηρίου ως δείγμα Καρναβαλικής τέχνης και της ιδιαίτερης τεχνοτροπία της σπουδαίας και μοναδικής στο είδος της μονάδας καρναβαλικής παραγωγής στο Πετρωτό, μέσα από κεντρική φιγούρα-πιόνι του άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου 2024.

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος του 2024

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος του 2024

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασιλιάς Καρνάβαλος ήταν ο «Καρνάβαλος της Παγκοσμιοποίησης» που παίζει μια παρτίδα σκάκι με τις χώρες του πλανήτη.

Στο περίπτερο κυρίαρχη θέση θα έχει μια ψηφιακή εκτύπωση σε τμήμα του τοίχου με πρωταγωνίστρια τη φιγούρα του τελάλη, βασισμένη σε ιδέα της Μαρίας Αλανιάδη που υλοποιήθηκε γραφιστικά από τον Αλέξη Σακελλαρόπουλο και την Ελένη Ντάκου.

Η φιγούρα του τελάλη είναι «πλημμυρισμένη» από πλήθος φωτογραφιών με χαρούμενες Καρναβαλικές στιγμές, προερχόμενες από τα αρχεία της ΚΕΔΗΠ και του φωτογράφου Βασίλη Παπαϊωάννου. Η ΚΕΔΗΠ ευχαριστεί θερμά τους συντελεστές της δημιουργίας αυτής για την προσφορά τους.

Την δική της παρουσία στο περίπτερο θα έχει η στολή της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2024, που ήταν μια ξεχωριστή δημιουργία σε σχεδιασμό και υλοποίηση Πάρη Λαλιώτη.

Η στολή της Βασίλισσας, μια δημιουργία του Πάρη Λαλιώτη

Η στολή της Βασίλισσας, μια δημιουργία του Πάρη Λαλιώτη

Επίσης θα υπάρχουν έντυπα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το Αρχείο της ΚΕΔΗΠ ώστε ο επισκέπτης να έχει την ευκαιρία να «ξεφυλλίσει» την ιστορία του θεσμού και επιλεγμένο οπτικοακουστικό υλικό με σημαντικές στιγμές από το Πατρινό Καρναβάλι.

Τέλος θα παρουσιαστεί στο κοινό της 88ης ΔΕΘ το νέο Δημαρχείο με προβολή οπτικοακουστικού υλικού και έντυπα αφού και στο Πατρινό Καρναβάλι 2025 ο εμβληματικός χώρος του νέου Δημαρχείου θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Και βέβαια από το περίπτερο δεν θα λείψουν οι σοκολάτες, «αντιπροσωπευτικό» γλυκό με γεύση Πατρινού Καρναβαλιού, που θα διανέμονται στους επισκέπτες του περιπτέρου και προσέφερε για τις ανάγκες της έκθεσης η πατρινή επιχείρηση-ζαχαροπλαστείο Εντελβάις.

Θα υπάρχουν έντυπα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το Αρχείο της ΚΕΔΗΠ

Θα υπάρχουν έντυπα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το Αρχείο της ΚΕΔΗΠ

Στόχος του Δήμου Πατρέων και της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας μέσα από αυτή την έκθεση, είναι να απευθύνει ανοικτό κάλεσμα στους επισκέπτες της έκθεσης κατά την περίοδο του ερχόμενου Καρναβαλιού, στο κορυφαίο Καρναβάλι της Ελλάδας που διαφοροποιεί την πόλη μας αλλά και να αναδείξει το θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού ως στοιχείο ζωντανής δημιουργίας.