Διαγκωνισμοί εμπόρων… με φόντο την Πάτρα – Οι διεργασίες για τις εκλογές στην Ομοσπονδία

Οι προσπάθειες των δύο πόλων έχουν διαμορφώσει ένα σκηνικό και στα του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας και είναι προφανές ότι έχουν χωριστεί τα μέλη του ΔΣ σε «στρατόπεδα» ανάλογα με τον υποψήφιο πρόεδρο που επιθυμούν.

εμπόρων

Μια μάχη με έντονες διεργασίες και στην Πάτρα πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελ/σου & ΝΔ Ελλάδος.

Από τη μία πλευρά βρίσκεται η υποψηφιότητα για την προεδρία από τον νυν πρόεδρο Γιώργο Βαγενά από την Πάτρα, που θέλει να ανανεώσει τη θητεία του και προσπαθεί να κρατήσει συμπαγή την ομάδα των παραγόντων που τον στηρίζουν.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται η υποψηφιότητα του προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Κωνσταντίνου Πασιόπουλου, ο οποίος επιχειρεί να αυξήσει την επιρροή του και να δημιουργήσει μια φιλόδοξη ομάδα που θα διεκδικήσει τα ηνία της Ομοσπονδίας.

Οι προσπάθειες των δύο πόλων έχουν διαμορφώσει ένα σκηνικό και στα του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας και είναι προφανές ότι έχουν χωριστεί τα μέλη του ΔΣ σε «στρατόπεδα» ανάλογα με τον υποψήφιο πρόεδρο που επιθυμούν.

Συγκεκριμένα, με την πλευρά Βαγενά φαίνεται πως κατατάσσονται επιχειρηματίες όπως οι Μακρής, Λευκαδίτης, Σολωμός, Στελλάτος και άλλοι, ενώ με την πλευρά Πασιόπουλου φέρεται να βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι κκ Ρούπας, Γουρδούπης, Κατσιγιάννης αλλά και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Ερμίνα Διονυσάτου.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μία ένταση στις τάξεις των εμπόρων λόγω της απόφασης της κ. Διονυσάτου να είναι υποψήφια με τον συνδυασμό Πασιόπουλου. Ο λόγος της «ενόχλησης» κρύβεται στο ότι η κ. Διονυσάτου είχε στηριχθεί από την ομάδα Βαγενά για να εκλεγεί πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας.

Πρόσωπα που βρίσκονται στο περιβάλλον Βαγενά θεωρούν απαράδεκτη αυτή την κίνηση, καθώς υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο «πλήττεται η Πάτρα», υπονοώντας πως αν κερδίσει η παράταξη Πασιόπουλου, θα μπορούσε να μεταφερθεί η έδρα της Ομοσπονδίας από την Πάτρα.

Από την άλλη πλευρά, η κ. Διονυσάτου επισημαίνει πως «η Πάτρα ήταν και θα είναι ενωμένη αλλά με γνώμονα την πρόοδο και την ευημερία των μελών της σε σίγουρα και ασφαλή χέρια. Το σίγουρο είναι ότι η Ομοσπονδία θα μείνει στην Πάτρα και θα συνεχίσει με απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα ενδυναμώσει τις σχέσεις με τους όμορους νομούς και όχι μόνο, και θα τους κάνει συμμετέχοντες και συναποφασίζοντες στα κοινά μας προβλήματα. Πάνω από όλα βάζω το συμφέρον του Συλλόγου και των μελών και βροντοφωνάζω ότι είμαι πρόεδρος για όλους και όχι υποτακτική και κατευθυνόμενη, δεν διεκδικώ αξιώματα για προσωπικούς λόγους, αλλά για το κοινό καλό».

Διαβάστε επίσης:

Που βρίσκεται το Εργοστάσιο Επεξεργασίας «Φλόκα»: Νέα δεδομένα για τα σκουπίδια, έρχονται δομικές αλλαγές

Αιτωλοακαρνανία: Κεραυνός σκότωσε πάνω από 150 ζώα σε κτηνοτροφική μονάδα ΦΩΤΟ

Ουκρανία: 7 νεκροί στην πόλη Λβιβ μετά από ρωσική πυραυλική επίθεση, τρία παιδιά ανάμεσά τους ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Καιρός – Κολυδάς: Σε ποιες περιοχές αναμένονται καταιγίδες μέχρι την Κυριακή ,από Δευτέρα το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα με πολλές βροχές

Γαλλία: Σοκάρει η κόρη του 72χρονου που οργάνωνε τους βιασμούς της από αγνώστους ΒΙΝΤΕΟ