Σοκ στην Ιρλανδία: 2.400 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε εκατοντάδες καθολικά σχολεία ΒΙΝΤΕΟ

Πολλά από τα θύματα, που μετείχαν στην προκαταρκτική έρευνα είναι σήμερα μεγαλύτερης ηλικίας και μίλησαν για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις από τα φρικτά βιώματά τους.

Καθολική εκκλησία

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας θα διερευνήσει τις χιλιάδες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε σχολεία διοικούμενα από καθολικά τάγματα.

Προκαταρκτική έρευνα, που ανατέθηκε από την ιρλανδική κυβέρνηση, κατέγραψε σχεδόν 2.400 καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση μαθητών από περίπου 880 φερόμενους δράστες σε περισσότερα από 300 σχολεία που διοικούνται από θρησκευτικά τάγματα στη χώρα σύμφωνα με έκθεση που ανατέθηκε από την ιρλανδική κυβέρνηση.

Η υπουργός Παιδείας της Ιλρανδίας Νόρμα Φόλεϊ είπε κατά την παρουσίαση της έκθεση ότι ήταν η πρώτη φορά που αποκαλύφθηκε το μέγεθος της σεξουαλικής κακοποίησης και ήταν «πραγματικά σοκαριστικό».

Σοκαριστικό το εύρος της σεξουαλικής κακοποίησης σε εκατοντάδες σχολεία στην Ιρλανδία
Πρόκειται για ένα συνταρακτικό ντοκουμέντο που περιέχει περιγραφές τρομακτικής σεξουαλικής κακοποίησης και άσκησης βίας, δήλωσε η ίδια σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, δικηγόρο Μαίρη Ο’Τουλ, έχουν καταγραφεί 844 περιπτώσεις συγκεκριμένων υπόπτων για βιασμούς – και μάλιστα μέσα από «φρικτές μαρτυρίες σεξουαλικής κακοποίησης» – σε 308 σχολεία που διοικούνται από 42 θρησκευτικά τάγματα σε ολόκληρη την Ιρλανδία.

Πολλά από τα θύματα, που μετείχαν στην προκαταρκτική έρευνα είναι σήμερα μεγαλύτερης ηλικίας και μίλησαν για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις από τα φρικτά βιώματά τους.

Με πληροφορίες από το iefimerida, τα βιώματα αυτά επηρέασαν αρνητικά την ψυχική τους υγεία, τις σχολικές τους επιδόσεις, τις κοινωνικές τους συναναστροφές και ώθησαν πολλά από τα θύματα στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, δήλωσε η υπουργός Παιδείας της Ιρλανδίας. Κάποια από τα θύματα δεν μπορούσαν να επισκεφτούν τους τάφους των γονιών τους, γιατί οι δράστες ήταν θαμμένοι εκεί κοντά, πρόσθεσε.

Η έκθεση βασίστηκε σε μαρτυρίες θυμάτων και σε πληροφορίες από σχολεία και θρησκευτικά τάγματα. Η πραγματική έκταση της κακοποίησης είναι πιθανώς ακόμη μεγαλύτερη, επισημαίνει η έκθεση. Περισσότεροι από τους μισούς κατηγορούμενους πιθανότατα έχουν στο μεταξύ πεθάνει.

 

Διαβάστε επίσης:

Που βρίσκεται το Εργοστάσιο Επεξεργασίας «Φλόκα»: Νέα δεδομένα για τα σκουπίδια, έρχονται δομικές αλλαγές

Αιτωλοακαρνανία: Κεραυνός σκότωσε πάνω από 150 ζώα σε κτηνοτροφική μονάδα ΦΩΤΟ

Ουκρανία: 7 νεκροί στην πόλη Λβιβ μετά από ρωσική πυραυλική επίθεση, τρία παιδιά ανάμεσά τους ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Καιρός – Κολυδάς: Σε ποιες περιοχές αναμένονται καταιγίδες μέχρι την Κυριακή ,από Δευτέρα το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα με πολλές βροχές

Γαλλία: Σοκάρει η κόρη του 72χρονου που οργάνωνε τους βιασμούς της από αγνώστους ΒΙΝΤΕΟ