Πούτιν για Ουκρανία: Αποδυναμώθηκε με την εισβολή στο Κουρσκ και επιταχύναμε την επίθεση

Ο Πούτιν δήλωσε πως είναι «ιερό καθήκον» της Ρωσίας να απωθήσει τους εισβολείς και πως οι ρωσικές δυνάμεις αρχίζουν να εκδιώκουν τα ουκρανικά στρατεύματα από το Κουρσκ.

Βλαντίμιρ Πούτιν

H εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ είχε σκοπό να επιβραδύνει τη ρωσική προώθηση, αλλά απέτυχε καθώς απλώς αποδυνάμωσε τις δυνάμεις της κατά μήκος του υπόλοιπου μετώπου δήλωσε σήμερα ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Στη μεγαλύτερη επίθεση από το εξωτερικό σε ρωσικό έδαφος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα ρωσικά σύνορα στις 6 Αυγούστου με τη συνδρομή πλήθους μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones), βαρέων όπλων και πυροβολικού, μερικά από τα οποία ήταν δυτικής κατασκευής.

Ο Πούτιν, που μιλούσε στον ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ, είπε πως η Ουκρανία, με το να μεταφέρει μεγάλες και καλά εκπαιδευμένες μονάδες μέσα στη Ρωσία, αποδυναμώθηκε και επέτρεψε στη Ρωσία να επιταχύνει την επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Πούτιν δήλωσε πως είναι «ιερό καθήκον» της Ρωσίας να απωθήσει τους εισβολείς και πως οι ρωσικές δυνάμεις αρχίζουν να εκδιώκουν τα ουκρανικά στρατεύματα από το Κουρσκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ρωσική προώθηση στην πόλη Ποκρόφσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ήταν επιτυχής.

Η Μόσχα προτιμούσε να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ο Μπάιντεν

Η Ρωσία ήθελε ο Τζο Μπάιντεν να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά τώρα υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το newsbeast, ο Πούτιν είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος, προτού ο Μπάιντεν αποσυρθεί από την προεδρική αναμέτρηση, πως τον προτιμούσε από τον Τραμπ επειδή ο Μπάιντεν είναι ένας πιο προβλέψιμος «παλαιάς σχολής» πολιτικός.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε εξάλλου σήμερα πως ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος Τραμπ είχε επιβάλει πολλές «κυρώσεις και περιορισμούς» σε βάρος της Ρωσίας.

 

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εμπρησμός η φωτιά στο Γηροκομειό, η «Π» αποκαλύπτει το πόρισμα πραγματογνώμονα

Χαλκίδα: «Εσπασε» στο ξύλο 19χρονη γιατί του ζήτησε να χωρίσουν, τι καταγγέλλει το θύμα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΔΕΘ: Αντίστροφη μέτρηση, τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, ποια «έκπληξη» ετοιμάζει

Ξεκινούν έλεγχοι από τους «ράμπο» της ΑΑΔΕ, ποιες επιχειρήσεις και επαγγελματίες μπαίνουν στο στόχαστρο

Ναυάγιο στη Σικελία: «Μαρτυρικός» θάνατος για τα θύματα, τι έδειξε η νεκροψία σε 4 σορούς