Αυστραλία: Διάσωση δύο επιβατών ενός γιότ που βυθιζόταν στα ανοιχτά του Σίδνεϊ ΒΙΝΤΕΟ

Η Διοίκηση Θαλάσσιας Περιοχής της Αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW) και η Αυστραλιανή Δύναμη Άμυνας έλαβαν ειδοποίηση για τον συναγερμό από το Κοινό Κέντρο Συντονισμού Διάσωσης.

Αυστραλία

Δραματικές στιγμές για δύο άτομα – ένας 60χρονος και μια 48χρονη – οι οποίοι «κόλλησαν» σε γιότ που ναυαγούσε στα ανοιχτά του Σίδνεϊ, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για το σκάφος «Spirit of Mateship» ξεκίνησε γύρω στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα), όταν εστάλη σήμα συναγερμού. Το σκάφος 19 μέτρων, το οποίο έχει συμμετάσχει σε πολλούς ιστιοπλοιϊκούς αγώνες του Σίδνεϊ, παρουσίασε μηχανική βλάβη, ο έλεγχος του πηδαλίου είχε χαθεί και το σκάφος έπαιρνε νερό.

Η Διοίκηση Θαλάσσιας Περιοχής της Αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW) και η Αυστραλιανή Δύναμη Άμυνας έλαβαν ειδοποίηση για τον συναγερμό από το Κοινό Κέντρο Συντονισμού Διάσωσης.

Το πλοίο «HMAS Canberra» της Αυστραλιανής Αμυντικής Δύναμης έφτασε στο σκάφος στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης (προηγήθηκαν αποτυχημένες προσπάθειες και από αέρος), ενώ το σκάφος Nemesis της Αστυνομίας Νερού της NSW έφτασε δύο ώρες αργότερα.

 

Σύμφωνα με το protothema, το σκάφος βρισκόταν 90 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Σίδνεϊ όταν οι Αρχές ξεκίνησαν για να διασώσουν το ζευγάρι, αλλά όταν προσέγγισαν, το σκάφος ήταν ήδη 160 ναυτικά μίλια μακριά.

Η επιχείρηση ήταν αρκετά δύσκολη, με δεδομένο που έπνεαν άνεμοι με ταχύτητα 50-70 χλμ την ώρα, ενώ τα κύματα έφταναν τα 6 μέτρα. Τελικά, οι δύο επιβάτες διασώθηκαν περίπου στις 7:30 το πρωί και επέστρεψαν σώοι στο Σίδνεϊ και στις οικογένειές τους.

 

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εμπρησμός η φωτιά στο Γηροκομειό, η «Π» αποκαλύπτει το πόρισμα πραγματογνώμονα

Χαλκίδα: «Εσπασε» στο ξύλο 19χρονη γιατί του ζήτησε να χωρίσουν, τι καταγγέλλει το θύμα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Σοκάρει η δίκη στη Γαλλία: Θυσιάστηκα στον βωμό της ακολασίας ΦΩΤΟ

Κόλλησαν οι καταστατικές αλλαγές που προωθεί ο Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ

Ναυάγιο στη Σικελία: «Μαρτυρικός» θάνατος για τα θύματα, τι έδειξε η νεκροψία σε 4 σορούς