Πάτρα: Τώρα και «Έλος» στο πάρκο του Φάρου! – Καταγγελίες στην «Π» για λιμνάζοντα ύδατα

-Η αυτοψία της «Π» ανέδειξε ένα πρόβλημα χρόνιο, ανεξήγητο και επικίνδυνο

Φάρο

Αφορμή για να μεταβούμε στο Πάρκο του Φάρου Πατρών, αποτέλεσαν καταγγελίες αναγνωστών της «Πελοποννήσου» για λιμνάζοντα ύδατα, τα οποία αποτελούν συν τοις άλλοις και εστίες επώασης κουνουπιών σε εποχές που ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει χτυπήσει την περιοχή μας.

Αυτό, που διαπιστώσαμε είναι ότι υπάρχει ένα πλημμυρισμένο σημείο, το οποίο δημιουργεί εμπόδια στην προσέλευση περιπατητών, αλλά και που όντως μπορεί να αποτελέσει «φωλιά» εντόμων, πολύ δε περισσότερο όσο διατηρούνται ακόμη οι υψηλές θερμοκρασίες.

«Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό. Το βλέπουμε κάμποσες ημέρες» μας αποκάλυψε η κ. Αλεξάνδρα, η οποία σε καθημερινή βάση βρίσκεται στην περιοχή για να ταΐσει τα αγαπημένα της αδέσποτα γατάκια.

Φάρο

Πάτρα,αυτά που δεν λέγονται

Ο γνωστός συμπολίτης Ανδρέας Αποσκίτης έκανε λόγο, χαριτολογώντας, για «τους ορυζώνες στο Πάρκο του Φάρου της Πάτρας» και επιβεβαίωσε στην Π» ότι «όντως το πρόβλημα υπάρχει αρκετές ημέρες».

Προσπαθήσαμε να διαπιστώσαμε τους λόγους της…. πλημμύρας και καταλήξαμε σε διαφορετικές απόψεις:
– «Μπορεί να έχουν βουλώσει τα φρεάτια. Ξεχνάτε τι έγινε πέρυσι τον Οκτώβρη στην παραλιακή;», μάς είπε ο κ. Νίκος, που βολτάρει τα απογεύματα στο σημείο.
– «Ισως είναι κάποια διαρροή ή απλά κάποια ποτιστικά μπεκ δεν σταματούν την τεχνητή βροχή και συνεχίζουν. Το πιθανότερο, όμως, είναι κάποια βάνα ή κάποιος σωλήνας να έχει σπάσει. Το πρόβλημα είναι ότι τα νερά έχουν λιμνάσει σε μεγάλη έκταση κι έχουν πρασινίσει από τον πολύ καιρό. Είναι εστία μόλυνσης» λέει από την πλευρά του ο κ. Αποσκίτης.

Κατά τ’ άλλα, ο Ηλίας Κ. σημείωσε στην «Π», ότι «η γλίτσα είναι αηδιαστική» και πρόσθεσε με έμφαση ότι «το θέμα δεν είναι μόνο το νερό που χάνεται άσκοπα σε εποχές που στεγνώνουν τα ποτάμια και καίγονται τα δάση μας, αλλά και ότι προκύπτουν μοιραία σημεία τα οποία μπορούν να διευκολύνουν την αναπαραγωγή των κουνουπιών».

Τέλος, συνδημότισσα που βρισκόταν την ώρα της αυτοψίας μας στο σημείο για να ταΐσει αδέσποτες γάτες, παρενέβη και μας έδειξε και το κομμένο γκαζόν, που είναι ποστιασμένο σε σημείο του Πάρκου. «Το έχουν αφήσει χωρίς να το μαζέψουν. Ξέραμε μέχρι τώρα το έλος της Αγυιάς, και πλέον ο Δήμος μάς δημιουργεί και το…Ελος στον Φάρο» σχολίασε δηκτικά!