Ρέθυμνο: Ποια η κατάσταση της υγείας του κτηνοτρόφου, «κάμερες έχουν καταγράψει τους δράστες» λέει ο γιος του

Σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του κτηνοτρόφου στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο

Η κατάσταση της υγείας του 69χρονου κτηνοτρόφου στο Ρέθυμνο, έπειτα από τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής (06/09), μέσα στο ποιμνιοστάσιό του στο Βιλανδρέδο, σταθεροποιήθηκε.

Ο/οι δράστες/ης εισήλθε/αν από την πίσω πόρτα της εγκατάστασης και άνοιξαν πυρ εναντίον του 69χρονου τραυματίζοντάς τον στα πόδια και στο χέρι. Μάλιστα, τοπικά μέσα αναφέρουν ότι του έκοψαν και τη γλώσσα ώστε να μην μπορεί να φωνάξει. Ακολούθως, ο 69χρονος κατάφερε να επικοινωνήσει με τον έναν από τους 3 γιους του, ο οποίος στη συνέχεια ειδοποίησε τις Αρχές.

Ρέθυμνο

Το κίνητρο

Διασταυρωμένες πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πως η συγκεκριμένη επίθεση στον 69χρονο, συνδέεται με τη δολοφονική επίθεση με καυστικό υγρό σε 26χρονο στον Κουμπέ Ρεθύμνου, στα τέλη Ιουλίου του 2024, καθώς το θύμα είναι ο γιος του. Για εκείνη την επίθεση είχαν συλληφθεί δύο άτομα, ένας εκ των οποίων βρίσκεται στη φυλακή.

Κίνητρο και των δύο δολοφονικών επιθέσεων, φέρεται να είναι διαφορές για μία έκταση γης στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου. Οι δύο οικογένειες βρίσκονται σε διαμάχη για αυτή την μικρής αξίας έκταση.

Ο γιος του 69χρονου, που πήγε και τον εντόπισε τραυματισμένο μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι, «ο πατέρας μου τώρα αυτή τη στιγμή, του «έκατσαν» τώρα εκεί πέρα, τον βρήκα εγώ. Τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς είχε «φάει» και του έκοψαν και τη γλώσσα. Επειδή φώναζε, μου λέει «φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα. Από εκεί και έπειτα που διακομίστηκε με την μητέρα μου εδώ πέρα με το ασθενοφόρο, έχασε τις αισθήσεις του. Εγώ δεν επικοινώνησα ξανά με τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου αυτή τη στιγμή είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Εμένα κάλεσε. Απ’ όταν έγινε μετά από πέντε λεπτά με πήρε τηλέφωνο».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, στο ποιμνιοστάσιο υπάρχουν κάμερες που έχουν καταγράψει του δράστες, ενώ πολλές φορές ο πατέρας του είχε βρει σκισμένα τα λάστιχα του αγροτικού οχήματός του.