Αστραπές και βροντές στη συνάντηση Μητσοτάκη με τους δημοσιογράφους στη 88η ΔΕΘ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ της «Π» στη Θεσσαλονίκη ΦΩΤΟ

Ολα όσα καταγράψαμε στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημοσιογράφους στο roof garden του «Electra Palace» και θέλετε να διαβάσετε!

Μητσοτάκη Πολύς κόσμος στο roof garden του «Electra Palace» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Η έλευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη βραδινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους στο roof garden του εμβληματικού ξενοδοχείου «Electra Palace» στη Θεσσαλονίκη στο περιθώριο της 88ης ΔΕΘ, συνέπεσε με… κεραυνούς και βροντές!

Οχι, δεν υπερβάλουμε, ούτε πρόκειται για κάποια μεταφορά, καθώς αργά το απόγευμα της Παρασκευής από τη «Νύμφη» του Θερμαϊκού πέρασε μια δυνατή φθινοπωρινή νεροποντή που ευτυχώς στη συνέχεια κινήθηκε προς Ανατολάς. Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έσπευσε να αναφέρει ότι «η βροχή είναι πάντα γούρι» κι απομένει να δούμε αν με αυτά που θα πει το Σάββατο στις 19:30 στο «Βελλίδειο» ο Πρωθυπουργός (και κυρίως από την ανταπόκριση που θα δείξουν οι πολίτες στη συνέχεια!), θα δικαιωθεί στην πρόβλεψή του.

Τι κρατάμε, όμως, από το φιλόξενο «Orizontes roof garden»;

Πρώτον, τη μεγάλη ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους δημοσιογράφους ότι «η έκπληξη στη φετινή ομιλία μου στη ΔΕΘ θα είμαι… εγώ». Αυτό δήλωσε με εμφανή διάθεση χιούμορ ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι: «Η φετινή ομιλία μου, μου αρέσει πολύ». Οπως θα διαβάσετε και στο φύλλο του Σαββάτου 7/9 στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» οι φετινές Πρωθυπουργικές εξαγγελίες θα περιέχουν πολλή κοινωνική πολιτική και ενίσχυση των οικογενειών, των αδυνάμων, των συνταξιούχων, κλπ.

Μητσοτάκη

Δεύτερον, τις φοβερές αθλητικές… μπηχτές του Πρωθυπουργού με αφορμή τη μεταγραφή του Εβάν Φουρνιέ από τον Ολυμπιακό: «Ερχεται ο Φουρνιέ και θα τους βάλει στον φούρνο όλους!». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν το έχει κρύψει ποτέ ότι είναι φίλος των «ερυθρολεύκων».

ΜητσοτάκηΜητσοτάκη

Τρίτον, την παρουσία αρκετών Αχαιών στο «Electra Palace». Εκεί είδαμε, μεταξύ άλλων, τον «δικό» μας υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και αρκετά επιτελικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, την πολιτευτή της ΝΔ στην Αχαΐα Γιώτα Παυλοπούλου, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ Αντώνη Κουνάβη με τη σύζυγό του Ηρώ, τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο από την Αιγιάλεια, τον ιδιοκτήτη της τηλεόρασης του «Ionian» Σπύρο Καμπιώτη, κ.ά. Εκεί ήταν, όμως, και ο Ναυπάκτιος πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Σωτήρης Τριανταφύλλου, η εκδότρια της «Συνείδησης» Νάντια Σαμαρά, ο Ηλείος Λευτέρης Βαρουξής της «Πατρίδας», κ.ά.

Μητσοτάκη

 

Μητσοτάκη

Τέταρτον, το πηγαδάκι που είχε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης με γνωστούς δημοσιογράφους πριν από την έλευση του Πρωθυπουργού τράβηξε τα βλέμματα. Μάλιστα, από ένα σημείο κι έπειτα στη χαλαρή, αλλά σίγουρα…. ζουμερή κουβέντα συμμετείχε και ο Παύλος Μαρινάκης. Από άλλα μέλη της κυβέρνησης στο «Electra Palace» είδαμε και τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης (και δημοσιογράφο για να μην ξεχνιόμαστε) Κώστα Γκιουλέκα. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, κάτι που διακρίναμε και σε όλη γενικά τη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία αστυνομικών… σε κάθε γωνία!

Μητσοτάκη

Και πέμπτο και καλύτερο – για να ευλογάμε και τα γένια μας! – τους χαιρετισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Αχαιούς πολίτες και κυρίως στους αναγνώστες της «Πελοποννήσου». Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι την ώρα που τα λέγαμε με τον Πρωθυπουργό, ο Παύλος Μαρινάκης του θύμισε ενώπιον όλων ότι από το Μέγαρο της «Π» έκανε ο ίδιος τα πρώτα του βήματα στον χώρο της δημοσιογραφίας και καθόταν, μάλιστα, στο διπλανό γραφείο με τον γράφοντα!

Μητσοτάκη

Κι ένα υστερόγραφο: Μετά το πέρας της εκδήλωσης και κάνοντας τη βόλτα μας στον Θερμαϊκό πέσαμε επάνω στον εκλεγμένο Ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Δημήτρη Τσιόδρα, ο οποίος απολάμβανε μια όμορφη βραδιά. Θυμίζουμε ότι έλκει μέσω της συζύγου του δεσμούς με την Πάτρα.

Μητσοτάκη

Πλούσιο ρεπορτάζ και στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» του Σαββάτου 7/9.