Αραχωβίτικα: Η… καμπάνα τούς καλεί να πάρουν τη δόση – Τρόμος κάθε βράδυ μετά τα μεσάνυχτα

Καταγγέλλεται και επεισόδιο με 16χρονο που κτυπούσε ξημερώματα την καμπάνα

Αραχωβίτικα

Ενα πρωτοφανές φαινόμενο διακίνησης ναρκωτικών παρατηρείται στα Αραχωβίτικα της Πάτρας, γεγονός που εκπλήσσει, αλλά και έχει τρομοκρατήσει τους περιοίκους.

Πάντα, πρωινές ώρες ο «αρχηγός» δίνει το πρόσταγμα να κτυπηθεί η… καμπάνα της μικρής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στην παραλία Αραχωβιτίκων, και αμέσως εμφανίζονται παιδιά 13-17 χρόνων να παραλάβουν τη δόση τους! Από τη μία μέχρι τις τέσσερις το πρωί, ο ήχος της καμπάνας, οι φωνές και οι ύβρεις συνθέτουν ένα σκηνικό αναστάτωσης που κρατάει ξάγρυπνους πολλούς κατοίκους της περιοχής.

Η επιλογή της καμπάνας έχει γίνει προφανώς για να αποφεύγονται οι συνεννοήσεις με κινητά τηλέφωνα που αφήνουν ηλεκτρονικό αποτύπωμα.

Μέσα στη σιγαλιά της νύχτας, η καμπάνα ακούγεται μακριά και, σύμφωνα με μαρτυρίες έντρομων κατοίκων στην «Π», που για ευνόητους λόγους διατηρούμε την ανωνυμία τους, σπεύδουν στ’ Αραχωβίτικα ανήλικα παιδιά από τον Αγιο Βασίλειο, το Δρέπανο και τον Ψαθόπυργο.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, σχεδόν κάθε νύχτα, καλούμε το “100”, αλλά οι ανήλικοι καταφέρνουν και διαφεύγουν με τα μηχανάκια τους ή κρύβονται στο χωριό» επισημαίνει κάτοικος, ενώ προσθέτει ότι «οι νεαροί προκαλούν φθορές σε παγκάκια κ.λπ.».
Αλλος κάτοικος εξιστορεί το περιστατικό με 16χρονο που κτυπούσε την καμπάνα και κατάφεραν οι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν.

Εκλήθη ο πατέρας του, έγιναν συστάσεις και αφέθηκε ελεύθερος…

Ωστόσο, ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας προς Τρίτη, που κατά τα φαινόμενα δεν κατεγράφη στο βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας…

Κάτοικος των Αραχωβιτίκων ψάρευε, έχοντας το κινητό του και μια κάμερα δίπλα του. Ο «αρχηγός» των ανηλίκων, φοβούμενος πιθανώς την ύπαρξη της κάμερας, ζήτησε τον λόγο από τον ερασιτέχνη ψαρά και ήλθαν στα χέρια. Από κει και πέρα, το σκηνικό περιγράφεται ασαφώς. Η ουσία είναι ότι βγήκαν μαχαίρια, όμως ποιος πρόλαβε και έπληξε τον άλλο δεν διακριβώθηκε από το «100» που εκλήθη και έσπευσε επιτόπου, γιατί οι «πρωταγωνιστές» του αιματηρού επεισοδίου δεν θέλησαν να δώσουν συνέχεια στον καβγά τους.

Είναι, δηλαδή, πανθομολογούμενο ότι κυριαρχεί φόβος και τρόμος και οι περίοικοι δεν θέλουν να έχουν μπλεξίματα με τις διωκτικές αρχές, ούτε να υποστούν «αντίποινα» από τους ανήλικους νεαρούς και χρήστες ναρκωτικών.

Κοντολογίς, όλα αυτά συμβαίνουν στην κοινότητα των Αραχωβιτίκων όπου παραθερίζουν ένας νυν (Κώστας Πελετίδης) κι ένας πρώην (Ευάγγελος Φλωράτος) δήμαρχος και εκεί που διατηρούν εξοχικά αρκετοί επώνυμοι Πατρινοί. Είναι δηλαδή τα Αραχωβίτικα μια «προνομιούχος» παραθαλάσσια κοινότητα που οδηγεί τη σύγχρονη κοινωνία μας στη θάλασσα για «πνίξιμο»…

Διαβάστε επίσης:

 

«Στήριξη αδυνάμων και μείωση ανισοτήτων» τα κύρια σημεία της ΔΕΘ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ της «Π» στη Θεσσαλονίκη

Λύτρας: Αποφυλάκιση και δίκη για πλημμέλημα προτείνει ο εισαγγελέας για την κακοποίηση της συζύγου του

Live streaming Ολυμπιακός Βόλου – Παναχαϊκή

Σαν σήμερα 7 Σεπτεμβρίου 1936 ιδρύεται η Υπηρεσία Ραδιοφωνικών Εκπομπών, ο πρόδρομος της ΕΡΤ – Τι άλλο συνέβη