Αίγιο: Γιορτάζει την Πολιούχο Τρυπητή με Λιτανεία σε τζιπ – Παρουσία Βορίδη (Φωτο)
Λόγω των απαγορευτικών μέτρων της πανδημίας, λιτό είναι το πρόγραμμα του σημερινού εορτασμού της Πολιούχου της Αιγιάλειας Παναγίας Τρυπητής, με την συνδιοργάνωση του Δήμου και της Ιεράς Μητροπόλεως.
Από χθες το πρωί πιστοί, με μέτρα, συρρέουν για να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας, η οποία τοποθετήθηκε στο κέντρο του ναού της Φανερωμένης Αιγίου όπου βρίσκεται, εξαιτίας των εργασιών ανακαίνισης του Ιερού της Προσκηνύματος στην παραλία της πόλης. Νωρίς το βράδυ εψάλη εσπερινό προεξάρχοντος του φιλοξενούμενου – πλην όμως αιγιαλέα – μητροπολίτη Κοζάνης Παύλου, συλλειτουργούντος του δεσπότη της περιοχής Ιερωνύμου και του προκατόχου του Αμβροσίου.
«Γιορτάζουμε την Πολιούχο, με την βεβαιότητα ότι του χρόνου θα γυρίσει στο σπίτι Της και θα μπορέσουμε να κάνουμε τις λατρευτικές εκδηλώσεις που Της πρέπουν αρμόζουν» είπε στην «Π» ο τοπικός ποιμενάρχης.
Σήμερα, στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, παρόντων βουλευτών του νομού, του περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχων και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Αμέσως μετά, θα γίνει περιφορά της εικόνας με ιδιωτικό τζιπ, για ευλογία των κατοίκων στα σπίτια τους, στις οδούς Μητροπόλεως, Σολωμού, Παγοποιείο, Νοσοκομείο, Γήπεδο, Ζωοδόχου Πηγής – Ταξιαρχών, Κλ. Οικονόμου, Αιγιαλέως, Ρωμανιώλη με επιστροφή στη Φανερωμένη.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το κρυφό «παιχνίδι» της Google που σε αφήνει να πετάξεις πάνω από το σπίτι σου χωρίς να κατεβάσεις απολύτως τίποτα
Η νέα Samsung Galaxy Card φέρνει επανάσταση στις ψηφιακές πληρωμές και τις επιβραβεύσεις
Η παράσταση «Κάθε Πέμπτη Κύριε Γκρην» στην Πάτρα ΦΩΤΟ
Πάκσι Παναθηναϊκός: Σε ποιο κανάλι και τι ώρα θα δείτε τον αγώνα
Το νέο intelligent eyewear της Samsung ενσωματώνει το Galaxy ecosystem
