Τελεσίγραφο από τη διοίκηση του «Αγ. Ανδρέα»: Έξωση σε 20 παιδιά με αυτισμό, στην «Π» ο πρόεδρος του Συλλόγου Θωμάς Γκορίλας

Προορίζεται για δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός.

αυτισμό

«Σας ενημερώνουμε ότι από 21/09/2024, δεν θα έχετε πρόσβαση στο κτίριο της Παπαδιαμαντοπούλου 17. Σας παρακαλούμε για την επιστροφή των κλειδιών και την απομάκρυνση περιουσιακών στοιχείων σας…».

Αποστολέας του μηνύματος η διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» και αποδέκτης το Σωματείο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας «ΜΙΤΟΣ».

Πού θα στεγαστούν τα θεραπευτικά προγράμματα για τα 20 παιδιά με αυτισμό και τις οικογένειές τους; 

Η ελπίδα του Συλλόγου ότι η νέα χρονιά θα τους έβρισκε στεγασμένους στη σύγχρονη δομή που ετοιμάζεται, κατέρρευσε, καθώς ο ανάδοχος του έργου που θα έπρεπε να το έχει παραδώσει στις 31 Ιουλίου, ζήτησε νέα παράταση και πήρε για τις 31 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για έργο που θα έπρεπε να έχει παραδοθεί από πέρυσι, αλλά μέχρι σήμερα έχει πάρει τέσσερις παρατάσεις.

«Στο συγκεκριμένο κτίριο που εδρεύει στην Ανω πόλη στο Φρούριο, έχουμε την έδρα του Συλλόγου μας και στα ελάχιστα τετραγωνικά του αναπτύσσουμε κάποιες δραστηριότητες για τα παιδιά μέχρι να πάμε στη δική μας δομή. Με την απόφαση αυτή αναγκαστικά θα βρεθούμε άστεγοι» ανέφερε στην «Π» ο πρόεδρος του Συλλόγου Θωμάς Γκορίλας και πρόσθεσε:

«Μάλιστα το κτίριο αυτό το μοιραζόμαστε με το αθλητικό σωματείο ΑμεΑ. Είναι και τα γραφεία και των δυο συλλόγων και γίνονται συναντήσεις μελών και γονέων με επαγγελματίες ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.ά., για τη στήριξη οικογενειών κ.λπ. και φυσικά κάποιες δραστηριότητες. Εχουμε διαθέσει δε 10.000 ευρώ για επισκευές, βαψίματα, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, πυροπροστασία, διαμόρφωση χώρων κ.λπ., ώστε να λειτουργούμε σε έναν ασφαλή χώρο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο κτίριο, ιδιοκτησίας του «Αγίου Ανδρέα», είναι πιθανόν να διατεθεί για να στεγάσει δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις καθώς το κτίριο είναι πολύ παλιό και θέλει ανακατασκευή και πλήρη διαμόρφωση. Αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή χρήσης απαιτεί χρόνο.

Το θέμα είναι τι θα γίνουν τα άτομα με αυτισμό αλλά και τα άτομα του αθλητικού σωματείου ΑμΕΑ;

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

ΣΥΡΙΖΑ: Πως μπορεί να σκέφτεται να κινηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης; – Νέα διεκδίκηση ή νέο κόμμα;

Αχαΐα: Ηχησε το 112 για την κακοκαιρία Atena – Μέχρι πότε θα είμαστε σε «συναγερμό»

Πάτρα: Τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς στο κυκλοφοριακό – Οι νέες κυκλοφοριακές συνθήκες σε εφαρμογή

Επίδομα παιδιού: Αναστέλλεται η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας

ΥΠΟΙΚ: Ποιοι θα πάρουν το έκτακτο επίδομα των Χριστουγέννων

Ακίνητα: Οι προϋποθέσεις για τριετή απαλλαγή στο φόρο εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες