Φωκίων Ζαΐμης: «Στηρίζουμε τα τοπικά προϊόντα της περιοχής»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης βρέθηκε στα εγκαίνια της 21ης Αγροτικής έκθεσης Χαλανδρίτσας «Agrexa 2024»

Ζαΐμη

Συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις επαφές με τις Πρεσβείες ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και Πρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου της CPMR, Φωκίων Ζαΐμης. Την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε με τους Πρέσβεις της Γεωργίας,  Ουκρανίας και της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης όπου είχε τη δυνατότητα να θέσει στο επίκεντρο θέματα όπως η σύσφιγξη των εμπορικών και τουριστικών μας σχέσεων καθώς και τα περιθώρια βελτίωσης των εξαγωγικών μας προϊόντων.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στηρίζουμε και να διαφημίζουμε τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας που είναι ευρέως γνωστά για την υψηλή τους ποιότητα. Μέσα από την προώθηση του αγροδιατροφικού μας πλούτου, ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο η οικονομία της περιοχής, αφού τα χρήματα παραμένουν στον τόπο μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης είχε παράλληλα την ευκαιρία να βρεθεί στα εγκαίνια της 21ης Αγροτικής έκθεσης Χαλανδρίτσας «Agrexa 2024», την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Ερυμάνθου με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και άλλων τοπικών φορέων.

«Η συνεχής αναβάθμιση της έκθεσης αποδεικνύει τη δυναμική και το μέλλον που έχει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κλάδος στην περιοχή. Τα προϊόντα της Αχαΐας αξίζουν να έχουν πρωταγωνιστικό και ανταγωνιστικό ρόλο στις συνεχώς μεταβαλλόμενες διεθνείς αγορές», πρόσθεσε ο Φωκίων Ζαΐμης.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Ζαΐμης συνομίλησε με εκπροσώπους τοπικών φορέων και επιχειρήσεων, δοκίμασε εκλεκτές γεύσεις ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στην έκθεση που κάθε χρόνο βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές.