Ράφα: Δύο νεκροί και επτά τραυματίες από συντριβή ελικοπτέρου ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με την έρευνα, το ελικόπτερο δεν χτυπήθηκε από εχθρικά πυρά και η συντριβή σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από την προβλεπόμενη προσγείωση, κάτι που σημαίνει ότι δεν έπεσε από σημαντικό ύψος.

Ράφα

Έχασαν την ζωή τους δυο Ισραηλινοί στρατιώτες, 37 και 38 ετών και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα ελικόπτερο της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας (IAF) συνετρίβη στη νότια Λωρίδα της Γάζας τα ξημερώματα της Τετάρτης, με τον στρατό της χώρας να κάνει λόγο για «ατύχημα».

Και οι δύο νεκροί στρατιώτες υπηρετούσαν στην επίλεκτη μονάδα έρευνας και διάσωσης της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της IAF, ένα UH-60 Black Hawk από την 123η Μοίρα πέταξε στη Ράφα με μια ιατρική ομάδα της επίλεκτης μονάδας το βράδυ της Τρίτης για να παραλάβει έναν μηχανικό που τραυματίστηκε σοβαρά σε μάχες στην περιοχή.

 

Με πληροφορίες από το protothema, κατά τη διάρκεια του τελικού σταδίου προσγείωσης μέσα σε στρατόπεδο του ισραηλινού στρατού στη Ράφα, γύρω στις 12:30 π.μ., ο πιλότος φέρεται να έχασε τον έλεγχο και δεν κατάφερε να προσγειώσει ομαλά το ελικόπτερο, με συνέπεια αυτό να προσκρούσει στο έδαφος.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ελικόπτερο δεν χτυπήθηκε από εχθρικά πυρά και η συντριβή σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από την προβλεπόμενη προσγείωση, κάτι που σημαίνει ότι δεν έπεσε από σημαντικό ύψος.

 

Συνολικά, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία – συμπεριλαμβανομένου του μηχανικού που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των μαχών στη Ράφα και για χάρη του οργανώθηκε η συγκεκριμένη επιχείρηση ανάκτησης.

 

Διαβάστε επίσης:

Σχολικά είδη: Πού κυμαίνονται οι τιμές στην αγορά της Πάτρας

Κακοκαιρία: Υποχωρεί η «Atena» και έρχεται νέα τύπου «Π», πόσο θα επηρεάσει τη Δυτική Ελλάδα

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη ,ανδρόγυνο μαζί με το μωρό του παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα – Διασωληνώθηκαν οι γονείς

Πάτρα: Νέα απάτη σε βάρος ηλικιωμένης, πώς την έπεισαν να τους δώσει 40.000 ευρώ!

Είχε συλληφθεί για σοβαρό επεισόδιο και στα Κατεχόμενα ο 36χρονος που μπούκαρε με το αυτοκίνητο στην Τουρκία