Δυτική Ελλάδα – Μηχανικοί: «Ακόμη περιμένουμε τη βάση δεδομένων των οικοδομικών αδειών…»

Μηχανικοί Από τη συνάντηση που είχε ανακοινωθεί η συμφωνία για τη βάση δεδομένων

Η ανακοίνωση της ΔΚΜ Τμήμα Δυτικής Ελλάδας αναφέρει:

Στις αρχές Μαΐου, προεκλογικά, ανακοινώθηκε η διάθεση της βάσης δεδομένων των οικοδομικών αδειών, που τηρεί το αρχείο της πολεοδομίας του Δήμου Πατρέων και εμπεριέχει τα βασικά στοιχεία τους, στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας από τον νυν πρόεδρο. Το προηγούμενο διάστημα στελέχη της παράταξής μας πρωτοστάτησαν με επιμονή ώστε να αναγεννηθεί το σημαντικό αυτό ζήτημα και να κατατεθεί συγκροτημένα το αίτημα το οποίο ελπίζουμε, πιέζουμε και απαιτούμε να γίνει επιτέλους πράξη.

Διανύουμε τον 5ο μήνα από τη στιγμή της ανακοίνωσης και ακόμη στη διάθεση των μηχανικών δεν υπάρχει τίποτα. Το αρχείο της πολεοδομίας υποστελεχωμένο, δυσκολεύεται να εξυπηρετήσει το πλήθος αιτημάτων των μηχανικών, στηριζόμενο στη φιλότιμη προσπάθεια ορισμένων υπαλλήλων, με τον Δήμο Πατρέων να παραμένει παρατηρητής αυτής της χρόνιας και άκρως προβληματικής για την καθημερινότητα των μηχανικών κατάστασης.

Καλή λοιπόν η προεκλογική φιέστα από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας ώστε να καρπωθεί ο ίδιος και η παράταξή του μια συλλογική προσπάθεια, στην οποία πρωταγωνίστησε η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών Δυτικής Ελλάδας, αλλά πιστεύουμε πως μετά την τεράστια αυτή καθυστέρηση πρέπει εδώ και τώρα το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας να αφυπνιστεί και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε το αίτημά μας να υλοποιηθεί και να δώσει μια μικρή ανάσα, καθώς τα προβλήματα σχετικά με την λειτουργία της πολεοδομίας του Δήμου Πατρέων δεν είναι λίγα.

Βήμα βήμα οφείλουμε, όλοι μαζί, αφουγκραζόμενοι τους συναδέλφους να σχεδιάζουμε, να προτείνουμε και να διεκδικούμε λύσεις που θα κάνουν την ζωή των μηχανικών καλύτερη.