Πάτρα: Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες για τις οφειλές στο ΚΕΑΟ – Αδυνατούν να πληρώσουν και απειλούνται με κατασχέσεις

«Ποιος επαγγελματίας ή συνταξιούχος με τις 24 δόσεις, μπορεί να πληρώνει κάθε μήνα 500 και 600 ευρώ και επιπλέον να απειλείται με κατασχέσεις; Δεν είναι ηθικό ούτε και δίκαιο, πρέπει να βρεθεί μια πολιτική λύση ώστε το κράτος να μαζέψει τα έσοδα, αυξάνοντας τις δόσεις σε 80, 100 ή 120 και να κουρέψει τους τόκους» αναφέρει ο Σύλλογος Λιανοπωλητών Κρεοπωλών της Πάτρας

επαγγελματίες

Επιστολή διαμαρτυρίας στην Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως, απέστειλε ο Σύλλογος Λιανοπωλητών Κρεοπωλών της Πάτρας, για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει επαγγελματίες του κλάδου με ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, καταστηματάρχες και συνταξιούχοι κρεοπώλες, όπως και χιλιάδες άλλοι επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα, έτυχε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης να φορτωθούν με ασφαλιστικές οφειλές πολλών χρόνων, οι οποίες κατέληξαν στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Οι οφειλές αυτές ήταν της τάξης 5-12.000 ευρώ, οι οποίες μαζί με τους τόκους και τις προσαυξήσεις διπλασιάστηκαν.

Στο ΚΕΑΟ οι οφειλέτες μπορούν να κάνουν σήμερα χρήση μιας πάγιας ρύθμισης, με μόλις 24 δόσεις οι οποίες δεν φτάνουν για να αποπληρωθούν οφειλές που πολλές φορές ξεπερνούν και τις 10.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις εξαγγελίες που έκανε από την ΔΕΘ, δεν είπε τίποτα επ΄αυτού του προβλήματος που ταλανίζει χιλιάδες επαγγελματίες με οφειλές.

«Ποιος επαγγελματίας ή συνταξιούχος με τις 24 δόσεις, μπορεί να πληρώνει κάθε μήνα 500 και 600 ευρώ και επιπλέον να απειλείται με κατασχέσεις; Δεν είναι ηθικό ούτε και δίκαιο, πρέπει να βρεθεί μια πολιτική λύση ώστε το κράτος να μαζέψει τα έσοδα, αυξάνοντας τις δόσεις σε 80, 100 ή 120 και να κουρέψει τους τόκους» αναφέρει ο Σύλλογος Λιανοπωλητών Κρεοπωλών της Πάτρας, ζητώντας πρακτικά αναβίωση της ρύθμισης του 2019.

Μάλιστα, επικαλείται την ρύθμιση που έγινε για τα χρέη στους δήμους, όπου προβλεπόταν κούρεμα μέχρι και 95% των τόκων και προσαυξήσεων, κάτι που αν εφαρμοστεί και στις υποθέσεις των ασφαλιστικών οφειλών, θα ρίξει τις μηνιαίες δόσεις στο ύψος των 100 ή 150 ευρώ, τις οποίες θα μπορούν να εξυπηρετούν οι επαγγελματίες, τονίζουν οι επαγγελματίες.

 

Διαβάστε επίσης:

Σχολικά είδη: Πού κυμαίνονται οι τιμές στην αγορά της Πάτρας

Κακοκαιρία: Υποχωρεί η «Atena» και έρχεται νέα τύπου «Π», πόσο θα επηρεάσει τη Δυτική Ελλάδα

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη ,ανδρόγυνο μαζί με το μωρό του παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα – Διασωληνώθηκαν οι γονείς

Πάτρα: Νέα απάτη σε βάρος ηλικιωμένης, πώς την έπεισαν να τους δώσει 40.000 ευρώ!

Είχε συλληφθεί για σοβαρό επεισόδιο και στα Κατεχόμενα ο 36χρονος που μπούκαρε με το αυτοκίνητο στην Τουρκία