ΔΕΘ 2024 – Νατσιός: «Να επιστρέψουν οι στολές, η έπαρση σημαίας και ο εθνικός ύμνος στα σχολεία»

Ο επικεφαλής του κόμματος «ΝΙΚΗ» εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, μιλώντας από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Νατσιός

Ο Πρόεδρος του κόμματος «ΝΙΚΗ», Δημήτρης Νατσιός, «εξαπέλυσε» μύδρους εναντίον της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την πολιτική του τοποθέτηση στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «ο πυρήνας αυτών που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση, είναι ομοφυλοφιλία και η woke ατζέντα», ενώ, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Αν δε φύγει η κεφαλή, η κυβέρνηση, η εκάστοτε των τελευταίων ετών, δεν πρόκειται να φύγουν από πάνω μας τα σαβάνα, με τα οποία σκεπάζεται η ηλιόλουστη πατρίδα μας», είπε.

«Ζούμε σε ένα κράτος, με μία κυβέρνηση, η οποία το μόνο που καταλείπει στον λαό μας, είναι η δυστυχία» ανέφερε και συνέχισε ότι «έχω ονομάσει πολλές φορές το κράτος αυτό, με μία φράση χαρακτηριστική. Κράτος – σκαντζόχοιρο. Τι σημαίνει αυτό; Όπου και να το ακουμπήσεις, όταν έρθεις σε επαφή με τις υπηρεσίες του, πληγώνεσαι και πονάς».

Ο κ. Νατσιός έκανε, παράλληλα, εκτενή αναφορά στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας ενώ αναφέρθηκε και σε θέματα της Παιδείας προτείνοντας μάλιστα την εισαγωγή του μαθήματος της λεγόμενης οικογενειακής αγωγής στα σχολεία.

Επιπλέον, πρότεινε να επιστρέψει στα σχολεία η μαθητική στολή, η έπαρση της σημαίας και ο εθνικός ύμνος και σημείωσε ότι θα καταθέσει στη Βουλή σχέδιο νόμου, για να καταργηθεί η διάταξη για τη φυλομετάβαση από την ηλικία των 15 ετών.

«Να φύγει αυτό το αίσχος, αυτή η κηλίδα πάνω από τον λαό μας», υποστήριξε ο Πρόεδρος του κόμματος «ΝΙΚΗ» και εξέφρασε αντιρρήσεις και για το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία. «Γιατί να μην διδάσκουμε στο σχολείο τη λεγόμενη οικογενειακή αγωγή; Οικογένειες θέλει σήμερα η πατρίδα. Ο μαθητικός πληθυσμός έχει μειωθεί κι εμείς τι μηνύματα στέλνουμε στην κοινωνία;», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Νατσιός.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας, τόνισε ότι λόγω των μέτρων των μνημονίων, από τη μία σώθηκαν οι ξένες τράπεζες και από την άλλη η χώρα έγινε «η μοναδική χώρα παγκοσμίως», που μεταβίβασε τη δημόσια περιουσία της «σε ένα υπερταμείο, που είναι η αόρατη κυβέρνηση της χώρας», απώλεσε «τη δυνατότητα μετατροπής του χρέους σε εθνικό νόμισμα», υπέστη ένα καταστροφικό PSI, ανακεφαλαιοποίησε «με τον ιδρώτα, τον κόπο και το αίμα του λαού μας» ιδιωτικές τράπεζες κι επίσης «δεν ελέγχει την φορολογική της υπηρεσία, την ΑΑΔΕ, που είναι ο αρπακτικός βραχίονας των δανειστών μας».

Επίσης, τόνισε ότι το κόμμα «ΝΙΚΗ» θα αντιμετωπίσει τα «κόκκινα δάνεια», κατά περίπτωση, και θα επιδιώξει να αρθούν οι αδικίες για κατασχέσεις που έχουν γίνει, λόγω των μνημονίων. «Η ακρίβεια οφείλεται στην αισχροκέρδεια, την οποία επιτρέπει και ανέχεται η κυβέρνηση», ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Νατσιός και πρότεινε οριζόντιο ΦΠΑ 15%, 5% – 6% στα επεξεργασμένα και μηδενικό ΦΠΑ στα νωπά προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας.

Παράλληλα, ο κ. Νατσιός επέκρινε την κυβέρνηση για ενδοτικότητα έναντι της Τουρκίας και άλλων όμορων χώρων, με τις οποίες προκύπτουν διαφορές, αλλά και για την προώθηση μέτρων που, όπως δήλωσε, αναφέρονται από την πλευρά της κυβέρνησης σε έναν αόριστο «νέο πατριωτισμό».

«Ο πατριωτισμός του Παύλου Μελά, του Γρηγόρη Αυξεντίου είναι παλιός; Ποιος είναι ο νέος πατριωτισμός, η ψήφιση του νόμου για την ομοφυλοφιλία;», διερωτήθηκε ο κ. Νατσιός και προσέθεσε πως «παιδομάζωμα έγινε η παιδεία. Από τη μία, λένε “θέλουμε να αποκόψουμε τα παιδιά από την εικόνα, λόγω φαινομένων εξάρτησης” κι από την άλλη, όλα ψηφιακά».

Για την «Κάρτα του Πολίτη», τόνισε ότι πρόκειται για «ηλεκτρονικό φακέλωμα» και συμπλήρωσε ότι «τέτοιου είδους νομοσχέδια περνούν με τις υποχρεωτικότητες». Ακόμη, επέκρινε αυτή την πρακτική, λέγοντας ότι το κόμμα του θα αντιταχθεί σε αυτό το μέτρο. «Τι σχέση έχει ένα καθεστώς δημοκρατίας με την υποχρεωτικότητα; Υποχρεωτικότητα και δημοκρατία είναι ασυμβίβαστα. Το Σύνταγμα έχει γίνει σύντριμμα», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το δυστύχημα των Τεμπών, ο Πρόεδρος του κόμματος «ΝΙΚΗ» είπε πως «πρέπει να γίνει ειδικό δικαστήριο», ενώ, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των ζηλωτών στο Άγιον Όρος απάντησε ότι υπάρχει αυτοδιοίκητο και είναι ανεπίτρεπτο να επέμβει η ελληνική πολιτεία.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Χρήστος Σταϊκούρας: Θέμα χρόνου η Πατρών-Πύργου, αλλά τίποτα για το τρένο

Αύξηση στο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ποιοι και πότε θα το λάβουν

Ανοίγουν τα σχολεία: Οι 11 αλλαγές που πρέπει να γνωρίζετε με το πρώτο κουδούνι

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος προσωρινός πρόεδρος της ΕΡΤ ,το «ευχαριστώ» Μαρινάκη στον Ζούλα